“Θα είμαι υποψήφιος στη Ζάκυνθο” || Δήλωση Στ. Κοντόνη στο ΙΟΝΙΑΝ

Την βεβαιότητα πως θα είναι ξανά υποψήφιος στη μονοεδρική της Ζακύνθου και πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους καθόσον η Κυβέρνηση έχει ανάγκη να νομοθετήσει αυτά τα οποία έχουν εξαγγελθεί εξέφρασε ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση “Η έδρα μου ήταν και θα είναι η Ζάκυνθος”.

Αποκλείοντας κάθε περίπτωση μετακίνησής του είτε σε άλλη εκλογική περιφέρεια, όπως η Β’ Αθήνας, είτε στην Ευρωβουλή, ο κ. Κοντονής καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ δήλωσε πως “από τον Νοέμβρη του 2012 δηλαδή την πρώτη χρονιά που είχα εκλεγεί βουλευτής τίθεται αυτό το ερώτημα που θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι στη Ζάκυνθο. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι θα ήταν από μέρους μου πολιτικά απαράδεκτο και ηθικά ανέντιμο να μην συνέχιζα να είμαι υποψήφιος βουλευτής στη Ζάκυνθο. Στον τόπο μου, στην πατρίδα μου, στον τόπο που ζω και εργάζομαι, στον τόπο που με ανέδειξε τρεις συνεχόμενες φορές βουλευτή. Θα ήταν απρέπεια εκ μέρους. Ακούω και εγώ διάφορα, την μια με στέλνουν στην Β’ Αθήνας, την μια στην Ευρωβουλή. Θα είμαι υποψήφιος στη Ζάκυνθο όπως έχω υποχρέωση και πολιτικά και ηθικά και είναι στην απόφαση των συμπολιτών μου αυτούς που πιστεύω ότι υπηρέτησα κατά τρόπον ορθό όλα αυτά τα χρόνια να κρίνουν την πορεία και το έργο μου και του κόμματος αυτήν την περίοδο”.

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και εξαγγελίες που αφορούν στη Ζάκυνθο στα πλαίσια των μέτρων ανακούφισης λόγω των σεισμών πρόσθεσε πως “προωθείται το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μεταξύ των μέτρων που είχε προκρίνει η κυβέρνηση ήταν πως η προστασία θα ισχύει μέχρι 29 Ιανουαρίου 2019, αλλά είχα εισηγηθεί επέκταση του μέτρου για την προστασία όλων των Ζακυνθινών από πλειστηριασμούς μέχρι 29 Απριλίου, κάτι που στην Βουλή δεν ψήφισε η ΝΔ.
Τα τελευταία μέτρα και χρηματικά ποσά που έχουν διοχετευθεί είναι μεγάλα και αφορούν στον βιολογικό καθαρισμό και επέκταση δικτύου, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού, την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και το Κλειστό Γυμναστήριο. Έχει υπογραφεί από τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας η αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι και μετά το πέρας της μελέτης θα ξεκινήσουν ώστε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης υπέγραψε την παροχή εκτάκτου βοηθήματος 5,000€ και μετά την ψήφιση από την βουλή θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών. Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται το θέμα της ποσόστωσης για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου”.