Με πόσιμο νερό υδροδοτείται η Ιθάκη από μονάδα αφαλάτωσης – Έργο «ανάσα»

Τη δυνατότητα να υδροδοτούνται με πόσιμο νερό θα αποκτήσουν οι οικισμοί Σταυρού, Πλατρειθιάς και Φρικών του δήμου Ιθάκης, μετά την απόφαση χρηματοδότησης ύψους 250.000 ευρώ, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νητσιωτικής Πολιτικής.

Η λύση θα δοθεί με εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης, η οποία θα μπορεί να αφαλατώνει 200 m3 νερού την ημέρα.

Πρόκειται για έργο που θα δώσει «ανάσα» στο πρόβλημα της υδροδότησης, στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η Γ.Γ. Αι ΝΠ μάλιστα, ενημερώνει με το σχετικό δελτίο τύπου, που αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης στην Ιθάκη»

Το πλέγμα των νησιωτικών πολιτικών που αυτή η Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αγγίζει όλα τα νησιά, τους κατοίκους τους και στοχευμένα απαντά στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Τα Ιόνια νησιά, για πολλά χρόνια ήταν αποκλεισμένα από πολιτικές που θα ενίσχυαν τις αναπτυξιακές τους ευκαιρίες και θα πρόσφεραν καλύτερες συνθήκες ζωής στους μόνιμους κατοίκους τους.
Σε συνέχεια μιας σειράς πολιτικών και μέτρων για την Νησιωτικότητα, που έχουν μέχρι τώρα εφαρμοστεί και έχουν αναδείξει το Ιόνιο, σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατανοώντας το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της Ιθάκης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου για την χρηματοδότηση μονάδας αφαλάτωσης στο Βόρειο τμήμα του νησιού.
Μετά την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο σύνολο των νησιών της χώρας, η οποία προβλέφθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, αποφασίστηκε σήμερα η χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης 200m3 πόσιμου νερού ανά ημέρα, με σκοπό να εξυπηρετεί τους κατοίκους των οικισμών Σταυρού, Πλατρειθιά και Φρικών του Δήμου Ιθάκης. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 250.000 € και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑιΝΠ.