Επέτειος 25ης Μαρτίου – Ο ΟΔΑΖ σε Λόφο Στράνη και Αγ. Γεώργιο Φιλικών (φώτο)

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου συμμετείχε και ο ΟΔΑΖ και οι ενήλικοι του Τμήματος ΑμεΑ που επισκέφτηκαν τον Άγιο Γεώργιο των Φιλικών και ενημερώθηκαν για τον ιστορικό χώρο. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν και τον Λόφο του Στράνη και μπροστά στο μνημείο του Διονύσιου Σολωμού τραγούδησαν τον ύμνο εις την ελευθερία.
Αρχικά με τον πρόεδρο του ΟΔΑΖ κ. Μπετίνη επισκέφτηκαν την ιστορική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Φιλικών και μπήκαν στο εσωτερικό του ναού. Εκεί ο κ. Μπετίνης μίλησε στους ενηλίκους του τμήματος ΑΜΕΑ που είχαν ντυθεί μάλιστα για να τιμήσουν τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και τους είπε για τον αγώνα που έκαναν οι Έλληνες κατά των Τούρκων. Μάλιστα στην συνέχεια βγήκαν και οι απαραίτητες φωτογραφίες στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που κοντά στην είσοδο της εκκλησίας.

Στην συνέχεια οι ενήλικοι του τμήματος ΑΜΕΑ του ΟΔΑΖ επισκέφτηκαν και τον Λόφο του Στράνη όπου μπροστά στο μνημείο του Διονυσίου Σολωμού άκουσαν τον ύμνο εις την Ελευθερία και στην συνέχεια τον τραγούδησαν τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για την επανάσταση του 1821. Ο κ. Στάθης Μπετίνης και εδώ εξήγησε σε όλους την σημασία αυτού του μνημείου για την χώρα μας αλλά και για την ίδια την Ζάκυνθο και τον ποιητή της που έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερία.