Έκθεση “MIT 2019” || Σταθερή ανάκαμψη από τη ρωσική αγορά

Σταθερή άνοδο δείχνουν και για το 2019, τα μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά ιδίως για την Κέρκυρα, από την “MIT 2019” που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Μαρτίου στην Μόσχα στην οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ.
Ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από όμορα Κράτη, όπως της Δημοκρατίας της Mordovia, κάτι που μας εξέφρασε η οικεία Υφυπουργός Τουρισμού κ. Marina Zhulina, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί της.
Οι Ρώσοι με την αποδεδειγμένα υψηλή εισοδηματική στάθμη, ήταν οι καλύτεροι πελάτες του νησιού μας, και κινούσαν όλη την αγορά, αφού επισκέπτονταν τα καταστήματα, νοίκιαζαν αυτοκίνητα και ξόδευαν αρκετά χρήματα σε δραστηριότητες. Το όποιο κενό αφήσουν πίσω τους, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να καλυφθεί.
Μπορεί να ακούγονται πολλά για σχετική αύξηση στις προκρατήσεις από την ρωσική αγορά, όμως η προτίμηση των Ρώσων για τη χώρα μας και ιδίως για τα Επτάνησα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Τα μηνύματα για το που θα κυμανθεί φέτος η άφιξη των ρώσων τουριστών και τι περιθώρια αντιστροφής του κακού κλίματος υπάρχουν, δημιουργούν ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή όλα είναι ανοιχτά. Η Διεθνής έκθεση ΜΙΤΤ κατατάσσεται μεταξύ των πέντε δυναμικότερων τουριστικών εκθέσεων του κόσμου και τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τη διεθνή κοινότητα. Για είκοσι χρόνια οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας την αναγνωρίζουν ως το κύριο γεγονός της τουριστικής Ρωσίας.Για τις τοπικές επιχειρήσεις είναι αλήθεια ότι οι Ρώσοι τουρίστες λείπουν, καθώς βοηθούσαν σημαντικά την οικονομία του νησιού, αφού ξόδευαν αρκετά χρήματα την καλοκαιρινή περίοδο.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Κανούλας, Επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού της Κέρκυρας κ. Βασίλης Καββαδίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος. Στους επισκέπτες του περιπτέρου της Π.Ι.Ν δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό στη Ρώσικη γλώσσα και μάλιστα από την Ρωσόφωνη τουριστική πράκτορα από την Ζάκυνθο, κ. Ναταλία Μποτώνη.
Το περίπτερο της Π.Ι.Ν επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Πρέσβης στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς, η Γενική Πρόξενος κ. Ελένη Βακάλη και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.
Παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού της Κέρκυρας κ. Βασίλης Καββαδίας, ο Τουριστικός πράκτορας από την Ζάκυνθο κ. Μάρκος Δαμανάκης, ενώ παρακείμενο περίπτερο είχε ο κ. Νίκος Κανούλας, τουριστικός πράκτορας και Επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα. Επίσης οι αδελφοί Θωμάς και Δημήτρης Κατσαρός από την Κέρκυρα, προσέφεραν εξαιρετικές εντυπώσεις με παραδοσιακές στολές, κιθάρα και Επτανησιακά τραγούδια στο χώρο του περιπτέρου της Π.Ι.Ν