Το “τυλιχτό” έχει κερδίσει την προτίμηση των νέων


φωτο: in2life

Οι γευστικές εμπειρίες και οι επιλογές πολλές, όμως το σουβλάκι… ένα! Και τούτο καθώς το 95% των καταναλωτών τρώνε τυλιχτό, όπως προκύπτει από την έρευνα της QED που παρουσιάστηκε στο 3ο επιστημονικό συνέδριο “Το ψηφιακό ψητοπωλείο” που διοργάνωσε η Megas Yeeros. Κάτι, που καταδεικνύει την καθολικότητα του συγκεκριμένου φαγητού στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Καλύτεροι πελάτες εμφανίζονται οι καταναλωτές της ηλικιακής ομάδας 18 – 24 ετών. 7 στους 10 της συγκεκριμένης ομάδας δήλωσαν ότι τρώνε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και οι υπόλοιποι 3 μία φορά στις 15 μέρες! Αυξάνοντας η ηλικία, όπως έδειξε η έρευνα, ελαττώνεται και ο ρυθμός αγοράς. Μάλιστα απ’ την ηλικιακή ομάδα 35 – 44 ετών πλέον οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν περιστασιακοί (από μία φορά στο τρίμηνο ως και 1 φορά το 15νθήμερο).

“Έχει ωραία γεύση
και είναι φθηνό”

Οι ίδιοι οι νέοι μιλώντας στην εφημερίδα μας παραδέχονται ότι το σουβλάκι είναι ένα από τα αγαπημένα τους φαγητά και δεν το αποχωρίζονται. Μάλιστα ειδικά το Σάββατο που είναι η μέρα που θα βγουν έξω να διασκεδάσουν, επιλέγουν μετά να φάνε μια πίτα γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο για να χορτάσουν. Για πολλούς είναι μια αγαπημένη συνήθεια που δεν την αποχωρίζονται και φροντίζουν συχνά να πηγαίνουν στα ψητοπωλεία και να τρώνε.
Στο νησί μας βέβαια που έχει πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι, το σουβλάκι είναι αγαπημένο φαγητό και των ξένων, που παραδέχονται ότι η νοστιμιά του είναι μοναδική. Κάποιοι κάθε φορά που έρχονται φροντίζουν να πηγαίνουν στο ψητοπωλείο και να αγοράσουν μια πίτα, ενώ προσπαθούν να απομνημονεύσουν την συνταγή, ώστε να την φτιάξουν και στην πατρίδα τους.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

“Το ψητοπωλείο έχει φαί γρήγορο, νόστιμο και φθηνό για αυτό οι νέοι το προτιμούν. Προτιμούν πίτες γύρο χοιρινό περισσότερο, αλλά και σουβλάκι και γύρο κοτόπουλο. Το οικονομικό είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους, γιατί με δυο πίτες με γύρο μπορείς να χορτάσεις. Έρχονται και τις ημέρες που έχουν εκδρομές και δεν έχουν σχολεία αλλά και τα απογεύματα και κυρίως τα Σαββατόβραδα που βγαίνουν έξω”

ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΛΑΣ
“Είναι γρήγορο φαγητό και έχει ωραία γεύση. Είναι και οικονομικό πιστεύω και βοηθάει πολύ τους νέους αυτήν την εποχή που ζούμε. Μπορείς να φας ικανοποιητικά με λίγα ευρώ και με κάποια προσφορά παίρνεις και το αναψυκτικό σου. Εμένα μου αρέσει η κλασσική πίτα με το τζατζίκι που έχουμε μάθει και τρώμε. Υπάρχουν πολλές επιλογές και τις έχω δοκιμάσει, αλλά το κλασσικό έχει άλλη γεύση”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
“Πέρα από το ότι είναι νόστιμο, είναι και άμεσο και φθηνό. Είναι η εύκολη λύση στην πείνα για κάποιον. Είναι μετριόφρων η τιμή. Και πάλι πιο φθηνά βγαίνει να τρως σπίτι αλλά όπως και να έχει, το να φας με την παρέα είναι ότι πρέπει, ειδικά μετά από μια βραδιά. Εγώ προσωπικά αποφεύγω το τζατζίκι. Μου αρέσει πίτα με σως και κεμπάπ, είναι ιδιαίτερα νόστιμη”