Ο Β. Μεϊμαρακης στη Ζάκυνθο || Εγκαινιάζει το Πολεμικό Μουσείο Αν. Λιάσκου

Τη Ζάκυνθο θα επισκεφτεί αυριο ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε από τον τ. Υφυπουργό και Βουλευτή Αναστάσιο Λιάσκο. Ο σκοπός της επίσκεψής του αφορά στην παρουσία του στα εγκαίνια του “Ιστορικού Πολεμικού Μουσείου Αναστασίου Λιάσκου” που θα γίνουν από τον ίδιο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στο Ξενοδοχείο “Galaxy” στο Λαγανά (ιδιοκτησίας Χριστίνας Τετράδη).
Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο μουσείο, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να «ζήσει» και να «νιώσει» τη νεότερη ιστορία, μέσα από πιστές αναπαραστάσεις σκηνών πραγματικού πολεμικού περιβάλλοντος, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Πόλεμο της Κορέας και τον Πόλεμο του Βιετνάμ, που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του, θα φιλοξενήσει περιοδική έκθεση ιστορικών κειμηλίων και εγγράφων από την επανάσταση του 1821, αποδίδοντας φόρο τιμής στον τόπο που συνέβησαν μεγάλα γεγονότα, πριν και κατά τη διάρκεια της επανάστασης του ’21, που μας έδωσε της ελευθερία μας. Η έκθεση περιλαμβάνει όπλα και αντικείμενα των αγωνιστών, επιστολές οπλαρχηγών, έγγραφα και λιθόγραφα.
Ως γνωστό η Ζάκυνθος ήταν ένα από τα σημαντικότερα λίκνα της Επανάστασης του 1821, καθώς και το σημαντικό κέντρο της Ελληνικής Αναγέννησης.
Η γεωγραφική θέση της Ζακύνθου, κοντά στη ∆ύση και η απόλυτη επικράτηση του
ελληνικού της στοιχείου, δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξη της
Eθνικής Iδέας. Στον Άγιο Γεώργιο των Φιλικών, μυήθηκαν στη Φιλική Εταιρεία ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και οι περισσότεροι οπλαρχηγοί του Μοριά, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της Ζακύνθου, όπως ο Εθνικός Ποιητής ∆ιονύσιος Σολωμός, ο ποιητής Αντώνιος Μαρτελάος, ο δικαστής Γεώργιος Τερτσέτης, ο ζωγράφος Νικόλαος Καντούνης, ο αργυρογλύπτης Γεώργιος ∆ιαμαντής Μπάφας και ο πολιτικός Αντώνιος Μαρτινέγκος.

Κεντρική ομιλία
στο ξενοδοχείο Palatino

Μια ημέρα πριν, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 7μμ, στο ξενοδοχείο
Palatino, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Ζακύνθου. Στα πλαίσια των περιοδειών του ανά την Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου θα αναπτύξει τις θέσεις για μια μεγαλύτερη, πιο δυνατή και κοινωνική Ευρώπη,.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν το Μάϊο του 2019, θα έχει στο περιθώριο της επίσκεψής του σειρά συναντήσεων και επαφών με στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος στο νησί.