Μέχρι τέλος Μάρτη η αποκατάσταση του δρόμου στον Πλάνο

Τη διαβεβαίωση πως η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος στον κεντρικό δρόμο του Πλάνου μετα τις παρεμβάσεις για την αντικατάσταση του αγωγού αποχέτευσης θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος του Μάρτη παρείχε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κώστας Κόκκορης.
Υπενθυμίζεται πως η άδεια τομής που είχε χορηγηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου στη ΔΕΥΑΖ είχε ημερομηνία λήξης μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2018, δυο μήνες μετά δεν φαίνεται να μην έχουν γίνει οι σχετικές αποκαταστάσεις.
Μάλιστα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, φέρεται να έχει αποστείλει έγγραφο στη ΔΕΥΑΖ επισημαίνοντας αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου και την άμεση αποκατάσταση του δρόμου.
Ο νέος αγωγός τοποθετήθηκε σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε μια απόσταση περίπου 700 μέτρων μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις. Η ΔΕΥΑΖ αποδίδει τις καθυστερήσεις στο γεγονός ότι λόγω των θερμοκρασιών δεν υπήρχε άσφαλτος και απαντά πως το έργο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.
Σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΖ δεν ανταποκριθεί άμεσα, η Αντιπεριφέρεια μπορεί να χρησιμοποιήσει την εγγυητική επιστολή και να αποκαταστήσει το δρόμο με δικά της έξοδα.
Ευχή όλων να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να σταματήσει να παρομοιάζει κανείς το οξύ και σοβαρό πρόβλημα του αποχετευτικού δικτύου του Πλάνου με ασθενή υπό μηχανική υποστήριξη τον οποίο προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή με μπαλώματα.
Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση, από την στιγμή που αφορά υποδομές κοινής ωφέλειας είναι να γίνουν όσο το δυνατόν ορθότερα οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες. Και όλα αυτά για ένα έργο που κατασκευάστηκε το 2002 μέσα σε 40 ημέρες, με ιδιωτική πρωτοβουλία επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής του Πλάνου, δεν κόστισε στο κράτος ούτε ένα ευρώ και δωρίθηκε στον τότε Δήμο Αρκαδίων.