Και μη ερεύνα…

Τελικά ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε! Δεν εξηγείται διαφορετικά το σήριαλ της απόδοσης ευθυνών για ανυπαρξία κάδων, της καύσης απορριμμάτων και της απόθεσης ογκωδών.
Πάμε για τουριστική σεζόν και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα στο δήμαρχο. Γιατι έτσι έχουν μάθει. Παράπονα επειδή είναι οι κάδοι ανοιχτοί να ξεχειλίζουν από σκουπίδια…
Μήπως, όμως, θα ήταν καλύτερα όσοι βρίσκουν την ευκαιρία κάθε βράδυ να σέρνουν από άλλες γειτονιές μέχρι τους κάδους άλλων γειτονιών σακούλες με υπολείμματα φαγητών γεμίζοντας λάδια να το σκεφτούν πριν το κάνουν την επόμενη φορά;
Ελπίζουμε, να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Δεν είναι δα και ότι καλύτερο να έλθουν οι τουρίστες στο νησί και να τραβούν φωτογραφίες που στη συνέχεια θα τις ποστάρουν με λεζάντα “μοσχοβολάει το κλίμα σου, ω φιλτάτη πατρίς μου”, επειδή κάποιοι συνεχίζουν όπως κακώς έμαθαν.
Και το χειρότερο είναι η διαπίστωση πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός από κανέναν. Χωρίς τη γνώριμη ευγενική Ζακυνθινή ψυχή, την ευαισθησία και τον πολιτισμό, αποδεικνύουμε καθημερινά πως δεν σεβόμαστε ούτε ιερό, ούτε όσιο, τοποθετώντας στους μπλε κάδους γούρμα και… άγουρα. Κάποιοι τα τοποθετούν εκεί και συνεχίζουν έχοντας την συνείδησή τους ήσυχη πως τα ξεφορτώθηκαν από το σπίτι τους. Προφανώς ορισμένοι εκτιμούν πως λύση είναι να ξεφορτωθεί ότι ογκώδες υπάρχει στο σπίτι, το οικόπεδο ή την επιχείρησή του, τοποθετώντας το στους σωρούς των σκουπιδιών, με τη λογική των ανεξέλεγκτων χωματερών. Το έχουμε ξαναπεί… Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις οποιουδήποτε. Κάθε άλλο μάλιστα.