Οι “Μανώλιες” εκπροσώπησαν τη Ζάκυνθο στη Μάνη

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στη Μάνη οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, όπου οι Μανιάτες οπλαρχηγοί κήρυξαν τον πόλεμο κατά των Τούρκων και ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους.
Στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις τη Ζάκυνθο εκπροσώπησε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, ο Πολιτιστικός σύλλογος “Μανώλιες” με το χορευτικό του συγκρότημα “Ατζάρντο” μεταφέροντας τον πολιτισμό του νησιού μας και τιμώντας τους αγωνιστές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική Αερόπολη, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Κωστάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Ηρώων, απέδωσε τιμές στους ένδοξους Μανιάτες πολεμιστές έμπροσθεν του αγάλματος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και στη συνέχεια ακολούθησαν την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας που ορκίστηκαν οι καπεταναίοι.
Το Σάββατο 16 Μαρτίου, μετά τις ιππικές εκδηλώσεις, όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, όπου στο τέλος ο Δήμαρχος της Μάνης και οι Αντιδήμαρχοι προσέφεραν αναμνηστικές πλακέτες
Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην πλατεία αθανάτων της Αρεόπολης έγινε αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιάτικων οικογενειών από το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, και στη συνέχεια οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση σχολείων της Μάνης, αντιπροσωπειών συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στρατιωτικού τμήματος.