Τα προϊόντα της Ιόνιας γης εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της FoodExpo

Με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και με πολλές χιλιάδες επισκεπτών ολοκληρώθηκε η μεγάλη Διεθνής Εκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo. Οσοι συμπατριώτες μας την επισκέφτηκαν έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη μαζική συμμετοχή και τις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί. Η ευκαιρία για τις ζακυνθινές εταιρείες και παραγωγούς, να προβάλλουν τα προϊόντα τους κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο, ήταν μεγάλη.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε για δεύτερη χρονια με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενήθηκαν παραγωγοί των νησιών μας με ευρεία γκάμα προϊόντων της Ιόνιας Γης όπως διάφορες ποικιλίες κρασιού και ελαιολάδου, καθώς και τυριά, κουμ-κουατ, σταφίδα κλπ.

Την πρώτη μέρα της Έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος συνομίλησε εκτενώς με τους παραγωγούς των νησιών μας οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη που παρέχει στον πρωτογενή τομέα και τη δυνατότητα που έδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους παραγωγούς να καταστήσουν τα προϊόντα της Ιόνιας Γης γνωστότερα στο ελληνικό και ξένο κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση και να διευρύνουν τις συνεργασίες τους σε νέες αγορές για τα επτανησιακά προϊόντα.
Ιδιαίτερα πετυχημένη και ταυτόχρονα συγκινητική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τρίτη μέρα της Έκθεσης στον κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, κατόπιν συνεργασίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Food Expo και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, όπου η πολυπληθής ομάδα σεφ μαγείρεψε επτανησιακά εδέσματα με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί μας που συμμετείχαν στην Έκθεση. Μάλιστα, σε ένδειξη ιδιαίτερης τιμής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος είχε μεριμνήσει ώστε οι σεφ που συμμετείχαν να είναι Επτανήσιοι, κάτι που τόνισε κατά την παρουσίαση ο ίδιος ο επικεφαλής τους.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζει την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική και αποδοτική συνεργασία της με τους παραγωγούς των νησιών μας και δεσμεύεται για τη συνέχιση παρομοίων δράσεων στην προσπάθεια για την περαιτέρω προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ιόνιας Γης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι παραγωγοί από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δυνατότητες που τους δόθηκαν να έρθουν σε επαφή με εμπορικούς αντιπροσώπους και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολύ θετικά αποτελέσματα και έκαναν σειρά προτάσεων για τη συνέχιση της κοινής προσπάθειας προβολής και προώθησης της Ιόνιας Γης.