Σύλλογοι Ξενοδόχων || Στο επίκεντρο τα θέματα της αστυνόμευσης

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πετσίνη, πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Αστυνομία, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων εκπροσωπήθηκαν από την κ. Χριστίνα Τετράδη (Πρόεδρο Ξενοδόχων Λαγανά), τον κ. Θοδωρή Κολπονδίνο (Πρόεδρο Ένωσης Αρκαδίων Ζακύνθου) και την κ. Βίκυ Βίτσου (Πρόεδρο Ξενοδόχων Ζακύνθου).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα της αστυνόμευσης της Ζακύνθου και ειδικότερα της περιοχής του Λαγανά, του παραεμπορίου, των κλοπών, της επαιτείας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη. Κοινή υπήρξε η πεποίθηση και διαπίστωση κατά την διάρκεια της επίσκεψης, πως μόνο μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία, μπορούν να βρεθούν λύσεις στα πάγια προβλήματα που αφορούν στον τουρισμό και την ασφάλειας. Άλλωστε οι συνεργασία για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων είναι πάγια με όλα τα σώματα ασφαλείας του νησιού. Προς επιβεβαίωση μεταφέρουμε τα όσα χαρακτηριστικά δηλώνει με ανάρτηση του στη προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ. Θοδωρής Κολπονδίνος και συγκεκριμένα πως “πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πετσίνη με τον οποίο συζητήσαμε τα θέματα ασφαλείας του νησιού μας. Του ευχόμαστε επιτυχημένη θητεία, και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε εποικοδομητική συνεργασία , όπως είχαμε και έχουμε με όλα τα σώματα ασφαλείας του νησιού μας…”.
Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων επεσήμαναν ότι, πέραν της επέμβασης όπου χρειάζεται και η παρουσία της αστυνομίας είναι καταλυτική για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους τουρίστες, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.
Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε να ισχύσει και για την νέα τουριστική περίοδο του 2019, το πρόγραμμα ενίσχυσης της αστυνόμευσης, προκειμένου αστυνομία και φορείς να προστατεύσουν το τουριστικό προϊόν που τόσο έχει ανάγκη η Ζάκυνθος και για την στήριξη της οικονομίας της. Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών συλλόγων, δεσμεύθηκαν ότι θα παρέχουν οποιαδήποτε εξυπηρέτηση ζητηθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, στηρίζοντας το έργο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.