Θα τα βρεις παντου

Μάρτιος 2019… ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο καλοκαιρινός και προσφέρεται για κάθε είδους περιπάτους, ανάλογα τη διάθεση και τις ανάγκες. Μόνο που έκδηλος είναι ο προβληματισμός τι θα συμβεί εάν κάποιος χρειαστεί να καθίσει κάπου στην παραλιακή μέχρι το Κρυονέρι. Όχι κατ΄ ανάγκη να ρεμβάσει, αλλά να ξεκουραστεί.
Σίγουρα δεν θα χαρεί είτε είναι ημεδαπός, είτε αλλοδαπός με την εικόνα που παρουσιάζουν τα παγκάκια απέναντι από το ΞΕΝΙΑ.
Σε ποιο νησί της Μεσογείου για να μην πούμε του κόσμου θα αντικρίσει την εικόνα διαλυμένων παγκακιών; Θα αναζητήσει να βρει ένα παγκάκι να ξεκουραστεί και θα είναι διαλυμένα; Οι εκάστοτε τοπικές αρχές θα ανεχόταν μια τέτοια κατάσταση; Σαφώς και όχι γιατι σέβονται τον τόπο τους και τους πολίτες του.
Το “λεφτά δεν υπάρχουν” είναι για εσωτερική κατανάλωση. Το έχουμε ξαναγράψει πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Μετράει και η νοοτροπία που δεν διορθώνεται με δημοσιεύματα ή πρόστιμα. Είναι ζήτημα καλαισθησίας, καταβολών, και προτεραιοτήτων. Και το χειρότερο είναι η διαπίστωση πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός. Χωρίς τη γνώριμη ευγενική Ζακυνθινή ψυχή, την ευαισθησία και τον πολιτισμό, αποδεικνύουμε πως δεν σεβόμαστε ούτε ιερό, ούτε όσιο.
Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις οποιουδήποτε. Άλλο οι προθέσεις και άλλο η αποτελεσματικότητα! Το πρώτο εκφράζει επιθυμία, το δεύτερο είναι το ζητούμενο! Όσο για τα θαύματα πίστευε και μη έρευνα!