Κοινή δράση

Σε έξαρση βρίσκεται η παραβατικότητα, με τα κάθε είδους περιστατικά και κυρίως με τα αυξημένα φαινόμενα σε ληστείες – διαρρήξεις οικιών ή κλοπές, να επιβεβαιώνουν τους δείκτες παραβατικότητας που εδώ και χρόνια χτυπούν “κόκκινο” στο νησί μας.
Με τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Αστυνομία κάνει αυτό που μπορεί με τα αποτελέσματα να αριθμούνται θετικά αλλά να μην επιβάλλουν πανηγυρισμούς αφού με όσους και όποιους κινδύνους κρύβονται είναι το καθήκον τους.
Θα περίμενε κανείς πως την ώρα που οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το κράτος θα ενίσχυε την Αστυνομία, προκειμένου αυτή να επιτελέσει το ρόλο της, που δεν είναι άλλος από την προστασία της περιουσίας των πολιτών και της ζωής τους. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι με πρόσχημα την κρίση, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα.
Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν εστάλησαν έγγραφα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να έρθουν περισσότεροι αστυνομικοί στο νησί μας, αλλά εις μάτην.
Για αυτό μπορεί η Αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή για την παραβατικότητα, αλλά καλό θα είναι και οι πολίτες να έχουμε το νου μας. Σε τελευταία ανάλυση, όταν οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν θα πρέπει να το πράττουν και να μην περιμένουν τα πάντα από την αστυνομία που αντιμετωπίζει, ως γνωστό, σημαντικό πρόβλημα με την έλλειψη επαρκούς προσωπικού.
Είναι γεγονός ότι πολλοί γνωρίζουν, λίγοι μιλούν, για διάφορους λόγους, ωστόσο η συνεργασία με τις αρχές θα φέρει πολύ θετικότερα αποτελέσματα. Στον ισχυρισμού κάποιου “θα λειτουργήσουμε σαν καταδότες;”, σίγουρα όχι αφού εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη. Μια ύποπτη κίνηση, ένα πρόσωπο, κάτι που θα μας κινήσει την περιέργεια σίγουρα μπορεί να προλάβει κάτι.
Εφόσον δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε όλα θα είναι απλώς… ευχολόγια.

φωτο: kleidarasmichalis