Παραμονή 25ΗΣ Μαρτιου || Ο Β. Μεϊμαράκης εγκαινιάζει το Πολεμικό Μουσείο στο Λαγανά


Τις πύλες του στο κοινό που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τρισδιάστατες αναπαραστάσεις µαχών των σημαντικότερων πολέμων του 20ου αιώνα ανοίγει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι το Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο που στεγάζεται στο χώρο του ξενοδοχείου Galaxy Grand Resort & Spa, ιδιοκτησίας της κ. Χριστίνας Τετράδη στο Λαγανά. Η δημιουργία του οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στο μεράκι και την προσπάθεια του πρώην Υπουργού Τουρισμού και Βουλευτή Αναστάσιου Λιάσκου, που εδώ και δεκαετίες συλλέγει μοναδικά στρατιωτικά κειμήλια και αποτελεί επίσημο παράρτημα του Ιστορικού Εθνικού Μουσείου “Αναστασιου Λιασκου”, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 στο Κοντοδεσπότι του Δήμου Μεσσαπίων του νομού Ευβοίας και τα επίσημα εγκαίνια είχε τελέσει το 2003 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Το Μουσείο θα εγκαινιάσει ο πρώην Πρόεδρος της Ν∆ και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Ν∆ κ. Βαγγέλης Μεϊµαράκης. Ο ιδρυτής του, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εγκαινίων, σε όλους τους ζακυνθινούς και με χαρά θα τους υποδεχτεί να τους ξεναγήσει στο μεταμοντέρνο αυτό μουσείο, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να «ζήσει» και να «νιώσει» τη νεότερη ιστορία, µέσα από πιστές αναπαραστάσεις σκηνών πραγµατικού πολεµικού περιβάλλοντος. Ειδικά για τα εγκαίνια και για λίγες ημέρες μετά, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση σπανίων ιστορικών κειμηλίων της Επανάστασης του 1821.
Μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον, αποτυπώνονται εντυπωσιακά πολεμικά σκηνικά, όπως η στιγμή της προετοιμασίας, της μάχης και της ανάπαυλας των μαχητών, οι οποίοι φέρουν αυθεντικές στολές της εποχής και διαθέτουν πλήρη ατομικό οπλισμό, καθώς και εξαρτύσεις μάχης. Όλα τα σκηνικά είναι εμπλουτισμένα µε λειτουργικά αυθεντικά οχήματα, εξοπλισμένα πλήρως, τόσο µε βαρύ οπλισμό, όσο και µε σπάνιες συσκευές- κειμήλια κάθε περιόδου, κάνοντας πιστή καταγραφή και αναπαράσταση πραγματικών γεγονότων, που σημάδεψαν την Ελληνική και την Παγκόσμια Ιστορία.
Είναι ένας δυναμικός χώρος ενεργητικής μάθησης, ο οποίος τείνει να καλλιεργήσει τη φιλειρηνική συνείδηση στους επισκέπτες και ειδικά στους νέους ανθρώπους, που επιφορτίζονται µε το χρέος να οικοδομήσουν έναν ειρηνικότερο κόσμο.
Μέχρι σήμερα το Μουσείο έχουν επισκεφθεί ομάδες εκπαιδευτικών, σχολεία, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, ιστορικοί, καλλιτέχνες, και πολιτικοί.