Διανομή ρουχισμού από την “Κίνηση Κοινωνικής Προσφοράς”

Αθόρυβα αλλά απόλυτα αποτελεσματικά συνεχίζει τις δράσεις της για το συνάνθρωπο η Εθελοντική Ομάδα “Κίνηση Κοινωνικής Προσφοράς, Τώρα” σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ζακύνθου. Οι μεγάλες ανάγκες συμπολιτών μας είναι αναρίθμητες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που προσέρχονται σε κάθε κάλεσμα διανομή ρουχισμούς και φεύγουν με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.
Αυτή τη φορά την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και από ώρες 9.30 έως 13.00 στα γραφεία της, στο Κοινοτικό Γραφείο Γαϊτανιού, θα γίνει διανομή ρουχισμού για οικογένειες που χρειάζονται στήριξη.
Η Κίνηση Κοινωνικής Προσφοράς βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική δράση κάθε μορφής: από την προσφορά ειδών ή χρημάτων, μέχρι την προσφορά σε εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Γι αυτό και η συνεισφορά όλων είναι πάρα πού σημαντική.
Σε μια εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι οι πλέον ευάλωτες σε κάθε αλλαγή. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει πολλά νοικοκυριά κατά την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, των ανέργων, των ηλικιωμένων και όσων παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.
Η όλη δράση γίνεται με σεβασμό και εχεμύθεια για την προστασία των οικογενειών και κυρίως των παιδιών. Η ενημέρωση στις οικογένειες ξεκινά κυρίως μέσα από τα σχολεία. Τα μέλη της κίνησης κοινωνικής προσφοράς επικοινωνούν με καθηγητές και διευθυντές σχολείων που γνωρίζουν ποιο παιδί έχει μεγαλύτερη ανάγκη και με αυτόν τον τρόπο προωθούν τις δράσεις τους.