Ανασφάλιστα Ι.Χ. || Ποινές για όσους οδηγούς καθυστερούν να πληρώσουν


φωτο: Enikonomia

Εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη στιγμή κατά την οποία με το “στανιό” πληρώνεται η ασφάλεια του Ι.Χ. από τους οδηγούς. Συγκεκριμένα αν λήξει η ασφάλεια σας θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε πρόστιμο, αφού η εταιρία δεν θα μπορεί να σας καλύψει μέχρι να εξοφλήσετε το ποσό. Αυτό βέβαια είναι «βραχνάς» για όσους ήδη χρωστάνε, αφού μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση και να προχωρήσουν σε κατάθεση των πινακίδων τους. Να πούμε ότι τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα αρχίσουν από τα 100 ευρώ που είναι για δίκυκλα έως 250 κυβικά και θα φτάσουν μέχρι και τα 250 ευρώ που είναι για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

“Είναι δημόσιος κίνδυνος”
Στο πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορεί κάποιος με ανασφάλιστο όχημα αναφέρθηκαν συμπολίτες μας, οι οποίοι τόνισαν ότι θα πρέπει όλοι να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους και να μην βάζουν τον κόσμο σε κίνδυνο. Σημείωσαν ότι τα ανασφάλιστα Ι.Χ. είναι δημόσιος κίνδυνος και οι συνέπειες από ένα ατύχημα μπορεί να είναι τρομερές, αφού θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό αν δεν έχουν πληρώσει την ασφάλεια τους. Οι πολίτες θεωρούν ότι με την σωστή επιβολή των προστίμων θα μπορέσει να μειωθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων Ι.Χ. και να είναι όλοι πιο ασφαλείς όταν κυκλοφορούν στον δρόμο.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΙΒΑΝΗΣ

“Καλό θα ήταν και η συμβουλή μου είναι απέναντι στους πολίτες να τρέξουν να ασφαλίσουν τα οχήματα τους. Να γνωρίζουν όσοι δεν έχουν ικανοποίησει τα πρόστιμα που είχαν πέσει την πρώτη φορά, ότι θα διπλασιαστούν τα ήδη υπάρχοντα πρόστιμα. Καλό θα ήταν να διακανονίσουν και να ξεπληρώσουν την οφειλή που έχουν και να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος τους. Το μικρότερο κακό είναι ένα τσουχτερό πρόστιμο από το κράτος. Το κυριότερο είναι ότι σε περίπτωση που εμπλακεί κάποιος σε ένα ατύχημα με σωματικές βλάβες, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί πέρα είναι μια ολόκληρη περιουσία”

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΖΗΣ
“Εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου ηλίθιο που τον ασφαλίζω και να πέσει πάνω κάποιος που είναι ανασφάλιστος και να μην του φταίω κιόλας. Είναι σημαντικό να ασφαλίζουμε όλοι. Αν είναι ανασφάλιστα είναι δημόσιος κίνδυνος. Αν δεν πέσουν πρόστιμα δεν πρόκειται να συμμορφωθούν πολλοί. Και είναι απαραίτητο να μην υπάρχει ατιμωρησία γιατί δημιουργεί όλα τα κακά προηγούμενα”

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΙΦΙΟΣ
“Αυτό το πράγμα με την ασφάλεια είναι πολύ επικίνδυνο. Οπωσδήποτε πρέπει να ασφαλίζουμε το αυτοκίνητο, είναι βασικό. Πάντα παίρνω ασφάλεια. Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να συμβεί. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινδυνεύσεις εσύ και να κινδυνέψεις και να σκοτώσεις άλλους ανθρώπους. Να ασφαλίζεσαι είναι το σωτήριο πράγμα για τους ανθρώπους”