Θέμα αδιαφορίας

Η πραγματικότητα για κάποιον που διασχίζει την πόλη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν του αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο δημότης και το χειρότερο συναντά απαράδεκτες και συνάμα απογοητευτικές εικόνες. Η αγανάκτησή του έντονη, την οποία εκμυστηρεύεται μακριά από κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και δημοσιογραφικά κασετόφωνα, σε συνθήκες που απλά και καθημερινά μπορεί να σου ανοίξει την καρδιά του.
Σε περιοχές που πριν από μερικά χρόνια ήταν το “στολίδι” του νησιού και φιλοξενούσαν παιδιά και ηλικιωμένους προσφέροντάς τους απλόχερα σημεία αναψυχής. Σήμερα, έχουν καταντήσει σκουπιδότοποι, αφού περπατώντας κανείς μπορεί να συναντήσει τα πάντα, μετά τους αλλεπάλληλους ανεμοστρόβιλους αυτοδιοικητικής αδιαφορίας δεν έχει μείνει… πέτρα πάνω στην πέτρα!
Άλλωστε, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αποδεικνύοντας από τη μία την αδιαφορία(;), την άγνοια(;) των αρμοδίων και από την άλλη την κακή νοοτροπία της κοινωνίας μας, που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της!!!
Αλλά αυτή είναι η κατάρα του τόπου μας οι, μεν, υλοποιούν, οι, δε, τα χαρακτηρίζουν έργα προεκλογικής βιτρίνας και κατασπατάλησης πόρων και τα αφήνουν να ρημάξουν διότι δεν τα οραματίστηκαν οι ίδιοι. Aρκετά πικρά ποτήρια έχουμε πιει μέχρι τώρα και δε χρειαζόμαστε άλλα!
Όμως σήμερα, η Ζάκυνθος, δεν είναι μόνο το παρελθόν της. Είναι παρόν και μέλλον. Το ζητούμενο είναι, αν κάποιοι, έχουν τη διάθεση, το όραμα και τον άμεσο σχεδιασμό, να τραβήξουν μπροστά, αφού πρώτα καθίσουν και εμπεδώσουν όλα αυτά που έχει ανάγκη το νησί για να ανταπεξέλθει σε μια απίστευτη οικονομική κρίση.
Στη Ζάκυνθο, η κακή μας μοίρα, εξακολουθεί να μας κρατάει τυφλούς με μοναδική βοήθεια το χέρι του Αγίου.
Ξέρουμε πως είναι πολλά τα προβλήματα, αλλά δεν υπάρχει μόνο το χθες και η αρνητική πλευρά. Υπάρχει το σήμερα, το αύριο και η θετική προσπάθεια.