Ημερίδα για το λαδι || Καλλιέργεια, επεξεργασία και ποιότητα προϊόντος

Η περσινή ελαιοκομική περίοδος ήταν μια από τις πιο δύσκολες για το μοναδικό αυτό προϊόν της Ζακύνθου και μεγάλο μέρος της παραγωγής της ελιάς, είτε χάθηκε είτε υποβαθμίστηκε λόγω του δάκου, των καιρικών συνθηκών αλλά και του γλοιοσπόριου, που προσέβαλε ένα πολύ μεγάλο μέρος των καλλιεργειών.
Η οικονομική ζημιά ήταν καίριας σημασίας τόσο για την τοπική οικονομία και παραγωγή, όσο και για τον ίδιο τον αγρότη, αφού πρόκειται για μια συγκυρία που έρχεται χρονικά όταν έχει δαπανήσει εκτός από κόπο και πολλά χρήματα για τις καλλιέργειές του.
Σοφότεροι, αναφορικά με την ελιά και το ελαιόλαδο αναμένεται να βγούν όσοι παρακολουθήσουν την Ημερίδα που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 6μμ στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Παναγούλα.
Το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης για τη Ζάκυνθο που περιλαμβάνει σημαντικούς ομιλητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει αναλάβει ο περιφερειακός σύμβουλος Τζώρτζης Σιούρος.
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν αφορούν στις ασθένειες της ελιάς, την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την ποιότητα, ενώ ομιλητές είναι η Μαρία Καψοκέφαλου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και οι Παύλος Μπουχάγιερ, Μάρκος Αυλωνίτης, Αυγή Γαρδέλη και Αριστοτέλης Μαρτίνης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.