Ξεκίνησαν οι αιτήσεις || Οικονομικό βοήθημα σε δύσκολες εποχές


φωτο: Enikos

Για όσους αναγκάζονται να μένουν σε νοίκι η ζωή δεν είναι εύκολη, αφού εκτός του ότι πρέπει να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ για το σπίτι που μένουν, έχουν και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις που χρειάζεται να καλύψουν. Ειδικά στο νησί μας, οι νοικάρηδες έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλές τιμές και αυτό είναι κάτι που τους προβληματίζει. Ένα οικονομικό βοήθημα στην δύσκολη καθημερινότητα τους είναι το επίδομα ενοικίου, του οποίου η πλατφόρμα άνοιξε ήδη στο www.epidomastegasis.gr. Εκεί όποιος θέλει μπορεί να κάνει αίτηση και να πάρει από 70 έως και 210 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια οικογένεια, κάθε μέλος του παίρνει 35 ευρώ, με το επίδομα να αυξάνεται σημαντικά. Όσοι προχωρήσουν τώρα στην υποβολή αιτήσεων θα πάρουν επίδομα για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλη. Το επίδομα του ενοικίου είναι κάτι που περίμεναν εδώ και πολύ καιρό και όπως λένε, θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

“Μια πραγματική ανάσα”
Η σκληρή καθημερινότητα για όσους μένουν στο νοίκι είναι γεγονός και ειδικά για αυτούς που είναι φοιτητές και μπορεί να δουλεύουν σαν σερβιτόροι, μπάρμαν και άλλες δουλειές που είναι επίπονες και πολύωρες.
Στη Ζάκυνθο το Airbnb είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που τα ενοίκια έχουν ελαττωθεί ή αυξηθεί σε κόστος, με αποτέλεσμα όποιος έρχεται στο νησί μας να μην μπορεί να βρει σπίτι. Αυτό δεν βοηθάει βέβαια και όσους ήδη μένουν σε νοίκι, αφού υποχρεώνονται να πληρώσουν περισσότερα. Για αυτούς το επίδομα του ενοικία είναι ένα σημαντικό βοήθημα που ίσως θα μπορέσει να ισορροπήσει την υπάρχουσα κατάσταση και να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την δύσκολη καθημερινότητα τους. Όπως αναφέρουν τα έξοδα είναι πολλά, όχι μόνο για το ενοίκιο αλλά και για τον λογαριασμό της ΔΕΗ, του νερού, του ίντερνετ κ.α. και κάθε οικονομική βοήθεια είναι κάτι θετικό.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΤΑΣ

“Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, βάζοντας ο καθένας τους κωδικούς του TAXIS. Οι αιτήσεις που θα γίνουν θα μπουν αναδρομικά οι μήνες του Γενάρη, του Φλεβάρη και του Μάρτη. Αν κάνει κάποιος τον Απρίλη, θα μπει και αυτός ο μήνας στην αιτήση. Αυτό που συμβουλεύω είναι ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση να κάνουν αιτήσεις καθώς μπορεί το εισόδημα τους να έχει αλλάξει ή να το δικαιούνται. Οπότε να κάνουν την αίτηση ότι και να γίνει”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
“Θα βοηθήσει πολύ κόσμο από την στιγμή που πληρώνουν ενοίκιο. Καλό είναι που δημιουργείται και θα βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα.Τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά και τα έξοδα μεγαλώνουν περισσότερο. Είναι ένα βοήθημα για την οικογένεια. Κάτι θα καλύψει ο κόσμος με αυτά τα χρήματα. Ότι μπορεί καλύτερο για τον ίδιο, ώστε να περάσει πιο καλά”

ΝΙΚΟΣ ΑΓΟΥΛΟΣ
“Θεωρώ ότι εμάς τους ντόπιους δεν μας καλύπτει αυτό. Σε όσους είναι «μετανάστες» απευθύνεται. Είναι θετικό για τους Έλληνες γενικότερα και θα τους βοηθήσει. Μια διευκόλυνση θα ήταν καλή οπωσδήποτε. Με δυσκολία τα βγάζουν πέρα και το επίδομα όσο να ναι είναι μια βοήθεια για αυτούς και τις υποχρεώσεις που έχουν να πληρώσουν”