Στη Ζάκυνθο η Αλ. Μπαλου || Κατέγραψε προβλήματα και ανέπτυξε γόνιμο διάλογο

Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου πραγματοποίησε κατά την επίσκεψή της στο νησί η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Αλεξάνδρας Μπαλού. Εκεί, κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη κατάσταση με το νέο κτίριο, που ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν παραδίνεται εδώ και δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους και αδυνατούν, παρά τις φιλότιμες Επίσης, κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής την κ. Μπαλού περιόδευσε στα καταστήματα της Οδού Αλ. Ρώμα και Ταβουλάρη συζητώντας με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν από τη βαριά φορολογία και τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που συνθλίβει τους μικρούς και ενισχύει τους μεγάλους.
Από τις επισκέψεις της δεν έλειψε η Περιφέρεια Ζακύνθου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ συναντήθηκε με την Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά τα οξύτατα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα σε περίοδο μάλιστα έντονης σεισμικής δραστηριότητας. Επιπρόσθετα τη μεγάλη έλλειψη συντήρησης των κτιρίων από την υποχρηματοδότηση του Δήμου από τους κεντρικούς κρατικούς πόρους, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Ζακύνθου δεν αποδίδει τα οφειλόμενα για τη κτιριακή συντήρηση, ενώ ενημερώθηκε επίσης για την προετοιμασία μελέτης από την Ένωση Γονέων για το στατικό έλεγχο και την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά και τους τελευταίους σεισμούς.
Η επίσκεψή της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Ζάκυνθο ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε, παρουσία και του υποψήφιου Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Φώτη Κόκλα, με το Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την ανυπαρξία από του αρμόδιους φορείς ολοκληρωμένης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, ελέγχου της αναπαραγωγής τους και περίθαλψης τους.
Υπενθυμίζεται πως στα πλαίσια της προηγούμενης περιοδείας τους επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το νοσοκομείο, το ΕΠΑΛ, τον ΕΑΣΖ προκειμένου να πληροφορηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, καθώς και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, ενώ εκείνο που ζητήθηκε δεν ήταν άλλο από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να βγεί ο λαός στο προσκήνιο.