Με δράσεις εορτάζεται στο νησί η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας

500 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο γιορτάζουν στις 20 Μαρτίου τους δεσμούς τους με τη Γαλλία, μέσω της γαλλικής γλώσσας. Πρόκειται για πολίτες χωρών, που αποτελούν παλιές αποικίες της Γαλλίας.
Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο το Μάρτιο για τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας που καθιερώθηκε το 1998, οι υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, καθηγήτριες Γαλλικής Φιλολογίας Ζακύνθου, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, στο Διοικητήριο.
Στόχος να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας και την προώθηση της γαλλικής γλώσσας, μιας γλώσσας που ενέπνευσε λογοτέχνες και φιλοσόφους, μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας.
Στις 11 πμ ακριβώς θα ξεκινήσει η ανάγνωση αποσπασμάτων έργων Γάλλων συγγραφέων από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και γαλλόφωνων που ζουν στο νησί μας.
Την εκδήλωση στηρίζει η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά Emmanuelle Sinagra. Με την ελπίδα να γίνει θεσμός στο νησί μας ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, ευχαριστούν θερμά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες

φωτο: Cepolina