“Οι Γάμοι του Φιγκαρο” || Ο Δ. Σούρμπης στους πρωταγωνιστές της Λυρικής

“Οι γάμοι του Φίγκαρο”, η αριστουργηματική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Από τις 23 Μαρτίου 2019 και για οκτώ παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Μάριου Παπαδόπουλου και Γιώργου Μπαλατσινού.
Στις δύο υψηλού επιπέδου διανομές, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νεότερους και καταξιωμένους Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως του Διονύση Σούρμπη (27, 31/3 & 17, 20/4) στο ρόλο του Κόμη Αλμαβιβα. Μια εξαιρετική ερμηνεία που σαφώς και δεν θα πρέπει να χάσει κανείς. Άλλωστε μοναδική είναι η ευκαιρία που παρέχεται με την εκδρομή που διοργανώνεται να ταξιδέψουν όσοι το επιθυμούν στην Αθήνα και να βρεθούν δίπλα στον διεθνούς φήμης ζακυνθινό Βαρύτονο που για μια ακόμη φορά έρχεται να κάνει υπερήφανη την Ελλάδα αλά και τη γενετηρά του Ζάκυνθο. Και είναι μεγάλη χαρά και συνάμα αναζωογονητική η έκφραση, να μπορείς να καταγράψεις σημαντικά γεγονότα, για την δραστήρια πορεία ενός ανθρώπου – ακόμη περισσότερο όταν αυτός είναι συμπολίτης μας – και που συνδέονται, με την τεράστια καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας.
Τη δραματουργία υπογράφει η Αγγέλα Σαρόγλου η οποία συνεργάστηκε και στη σκηνοθεσία της παραγωγής. Το σκηνικό που χρησιμοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των μηχανισμών της αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, ενώ τα vintage κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, την κινησιολογία ο Κωνσταντίνος Ρήγος και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.
Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής υπογράφουν οι διακεκριμένοι αρχιμουσικοί Μάριος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μπαλατσινός. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

φωτο αρχειου