Εντός των ημερών οι αποφάσεις της “Ανατροπής για τη Ζάκυνθο”

Την λύπη τους για την προσωπική απόφαση του Λευτέρη Γιαννάτου να αποσυρθεί από υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές εκφράζουν σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της δημοτικής κίνησης “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο” εκ μέρους των πολιτών και των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, που στήριξαν και συμμετείχαν σαν υποψήφιοι σε αυτή την αυτοδιοικητική προσπάθεια.
Με βάση την ιδρυτική -στις 28 Φεβρουαρίου 2019- συνέλευση, η δημοτική κίνηση θα συνέλθει τις επόμενες μέρες, προκειμένου η παράταξη να καθορίσει τα επόμενα βήματα της στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. “Η σημαντική δυναμική που ανέπτυξε η κίνηση μας και η απήχηση της στην κοινωνία, ήδη από τα πρώτα βήματα της είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την συνέχιση της προσπάθειας μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε προχθές, η είδηση ότι παραιτείται από υποψήφιος Δήμαρχος και ταυτόχρονα αποσύρεται από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο” ο δικηγόρος και πρώην Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Λευτέρης Γιαννάτος.
Με επιστολή του αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων του και προσπαθειών που κατέβαλε μέχρι σήμερα, ενω από αυτή δεν λείπουν οι ευχαριστίες προς όσους τον στήριξαν στην επί δίμηνο προσπάθεια που κατέβαλλε, αλλά και οι αιχμές για το “γνωστό περιβάλλον”, το οποίο όπως ο ίδιος ισχυρίζεται τον χαρακτήριζε ως “ελλειμματικό”.
Ειδικότερα, στην Επιστολή του ο κ. Γιαννάτος ανέφερε: “σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μου, κλήθηκα να δημιουργήσω μια δημοτική παράταξη με σκοπό να συμβάλλω στην πρόοδο του τόπου μας. Δυστυχώς, παρά τις επί δίμηνο συνεχείς προσπάθειές μου, αδυνατώ να κινητοποιήσω τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που θα σηματοδοτούσαν την “φυγή προς τα εμπρός” για το νησί μας. Η ευθύνη για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τους 82 συμπολίτες μας που δέχθηκαν να δηλώσουν την στήριξή τους για την υποψηφιότητά μου, τους 10 συμπολίτες μας που δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί μου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και τα απλά μέλη του κόμματος που με στήριξαν με σθένος μέχρι σήμερα. Ειδικότερα όμως θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις και ο οποίος αποτελεί τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τον χώρο της Αριστεράς στο νησί μας. Τέλος, για όσον αφορά το “γνωστό περιβάλλον” που παντού διαδίδει ότι δεν ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με χαρακτηρίζει “ελλειμματικό”, τους εύχομαι καλή τύχη και ειλικρινά δεν τους κρατάω κακία. Απλά τους λυπάμαι. Διότι ενώ εγώ θα συνεχίσω να περπατώ ανάμεσα στη Ζακυνθινή κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, αυτοί θα κυκλοφορούν κρυπτόμενοι”.