Λέσχη “Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ” || Aποκριάτικος χορός με κέφι όπως παλιά

Πλούσιος από συμμετοχή κόσμου, κέφι, χορό και τραγούδι ο αποκριάτικος χορός της λέσχης “Ο Ζάκυνθος” που και φέτος μετά από 66 ολόκληρα χρόνια από τότε που είχε φιλοξενήσει την τελευταία της “φέστα” η σάλα της άνοιξε ξανά τις πόρτες της. Μέλη και φίλοι της επέλεξαν να βρεθούν εκεί και να διασκεδάσουν παλιές καλές εποχές του ζακυνθινού καρναβαλιού αλλά κυρίως του τρόπου που γινόταν οι χοροί όπου μεγάλες παρέες συγκέντρωναν το φαγητό και το κρασί τους και διασκέδαζαν μέχρι πρωίας.

Μαζί τους και πολλοί φίλοι, έφαγαν, ήπιαν, χόρεψαν και τραγούδησαν σε παραδοσιακούς, και όχι μόνο, ρυθμούς. Ο χορός είχε τον κυρίαρχο λόγο και η συνοδεία των μουσικών συνόλων, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, απογείωσε τη διάθεση των παρευρισκομένων. Όλοι έγιναν μια παρέα απολαμβάνοντας παραδοσιακά εδέσματα. Όλοι είχαν οργανώσει άψογα το χώρο, με τα τραπέζια στολισμένα να σχηματίζουν μακριές ουρές και βέβαια να αφήνουν ελεύθερο χώρο για το χορό που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό πλέον αλλά και ένα καθαρό γλέντι καθώς κάνουν αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας εκεί που πρέπει και να δώσουν το κουράγιο, την δύναμη και την ελπίδα σε κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη.
Μην ξεχνάμε πως οι σεισμοί του 1953 κατέστρεψαν το κτίριο ολοκληρωτικά και έπρεπε να περάσουν πολλές δεκαετίες μέχρι να ανακατασκευαστεί εξολοκλήρου και να υποδεχτεί τους Ζακυνθινούς ξανά, με ζωντανή μουσική, χορό και κέφι.

Την ικανοποίησή του για αυτό δεν έκρυβε και πάλι ο πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης, Γιάννης Αγαλιανός, που επί των ημερών του έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο των Ζακυνθινών: να λειτουργήσει και πάλι η ιστορική Λέσχη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν το σκοπό και τον συμβολισμό τους. H επιλογή της αίθουσας έχει την δική της σημασία. Το ιστορικό “Ρωμιάνικο Καζίνο” κουβαλά μια ιστορία και είναι αναπόσπαστη πτυχή του πολιτισμού μας. Στο χώρο του έχουν συμβεί πολλά, τα οποία έχουν στιγματίσει την ιστορία μας.