Οι Επτανησιακές γεύσεις πρώτο θέμα στον Αυστριακό Τύπο

Θετική εξακολουθεί να είναι η απήχηση της εβδομάδας Επτανησιακής κουζίνας και γεύσεων που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο του ΟΗΕ στη Βιέννη στα μέσα του περασμένου μήνα. Απόδειξη είναι το γεγονός πως συνεχίζει να απασχολεί ακόμα τον Αυστριακό τύπο, αλλά και άλλους σοβαρούς παράγοντες. Στο φύλλο της εφημερίδας “Griecheland Zeitung” (σελ. 12), γίνεται σχετική αναφορά της εκδήλωσης από τον πολύ γνωστό στην Αυστρία δημοσιογράφο κ. Heine Gstrein. Η συγκεκριμένη εφημερίδα, έχει αρκετές δεκάδες κυκλοφορία φύλλων, αλλά διαβάζεται και από το διαδίκτυο από τους απανταχού Γερμανόφωνους.
Ως γνωστόν, από Επτανησιακές γεύσεις “πλημμύρισε” για μια ολόκληρη εβδομάδα το Μέγαρο του ΟΗΕ στη Βιέννη. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και έδωσε μεγάλη ευκαιρία, να παρουσιάσουν και να προβάλουν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας, το οποίο όμως δεν προσεγγίζεται εύκολα, με διαφορετικούς τρόπους. Περίπου 4.500 εργαζόμενοι από 130 χώρες γεύτηκαν τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Ιονίου, ενώ παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων υπήρχε τουριστική προβολή των Επτανήσων σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας.
Η ως άνω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη και την εταιρεία “Eurest Austrian”.