Ανατροπή από το Λ. Γιαννάτο || Παραιτείται με αιχμές από υποψήφιος Δήμαρχος

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, η είδηση ότι παραιτείται από υποψήφιος Δήμαρχος και ταυτόχρονα αποσύρεται από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο” ο δικηγόρος και πρώην Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Λευτέρης Γιαννάτος.
Με επιστολή του αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων του και προσπαθειών που κατέβαλε μέχρι σήμερα. Ευχαριστεί όσους τον στήριξαν στην επί δίμηνο προσπάθεια να κινητοποιήσει τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που θα σηματοδοτούσαν την “φυγή προς τα εμπρός” για το νησί.
Παράλληλα αφήνει αιχμές για το “γνωστό περιβάλλον”, το οποίο όπως ο ίδιος ισχυρίζεται “με χαρακτηρίζει ελλειμματικό”, τους εύχομαι καλή τύχη και δεν τους κρατάω κακία. Απλά τους λυπάμαι. Διότι ενώ εγώ θα συνεχίσω να περπατώ ανάμεσα στη Ζακυνθινή κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, αυτοί θα κυκλοφορούν κρυπτόμενοι”.
Άγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι. Εάν τεθεί άλλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο” ή εάν προχωρήσει η διάλυσή της και επομένως μη συμμετοχή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι που θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το ίδιο ισχύει και για το ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα της απόφασης του κ. Γιαννάτου δεδομένου ότι ο ίδιος στην Επιστολή του δεν τα αποδίδει σε προσωπικούς λόγους.

Η Επιστολή
Στην Επιστολή του ο κ. Γιαννάτος αναφέρει: “σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μου, κλήθηκα να δημιουργήσω μια δημοτική παράταξη με σκοπό να συμβάλλω στην πρόοδο του τόπου μας. Δυστυχώς, παρά τις επί δίμηνο συνεχείς προσπάθειές μου, αδυνατώ να κινητοποιήσω τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που θα σηματοδοτούσαν την “φυγή προς τα εμπρός” για το νησί μας. Η ευθύνη για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τους 82 συμπολίτες μας που δέχθηκαν να δηλώσουν την στήριξή τους για την υποψηφιότητά μου, τους 10 συμπολίτες μας που δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί μου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και τα απλά μέλη του κόμματος που με στήριξαν με σθένος μέχρι σήμερα. Ειδικότερα όμως θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις και ο οποίος αποτελεί τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τον χώρο της Αριστεράς στο νησί μας. Τέλος, για όσον αφορά το “γνωστό περιβάλλον” που παντού διαδίδει ότι δεν ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με χαρακτηρίζει “ελλειμματικό”, τους εύχομαι καλή τύχη και ειλικρινά δεν τους κρατάω κακία. Απλά τους λυπάμαι. Διότι ενώ εγώ θα συνεχίσω να περπατώ ανάμεσα στη Ζακυνθινή κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, αυτοί θα κυκλοφορούν κρυπτόμενοι”.

Δυο μήνες μετά…
Η υποψηφιότητά του, που όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελούσε κοινό μυστικό, ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες πριν από δυο μήνες.
Για τον ίδιο, καταλυτικά στην απόφασή του λειτούργησε η συνεχής προτροπή συμπολιτών του, ώστε να συμπληρώσει το “κενό” που δημιουργείτο από τις εκφρασμένες υποψηφιότητες. Κυρίως ως προς το πρόσωπο εκείνο το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει τον συλλεκτικό κρίκο ανάμεσα στις νέες και τις παλαιότερες γενιές, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και επιστημονική επάρκεια. Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας, κατέθεσε την υποψηφιότητά του για να εργαστεί, όπως υποστήριζε, για τη Ζάκυνθο, πάνω στο τρίπτυχο δημοκρατική συμμετοχή – αποτελεσματικότητα – διαφάνεια. Με βάση αυτό, 82 επώνυμοι πολίτες του νησιού μας με κείμενο που έφερε τις υπογραφές τους το στήριξαν και τον πρότειναν ως επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο”.

Προ εκπλήξεως…
Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, την στήριξη της, στο πρόσωπό του εξέφρασε και η δημοτική παράταξη “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, αναλύοντας παράλληλα τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση και στο να ενώσει τις δυνάμεις της προς αυτή την κατεύθυνση. Οι εκπρόσωποι της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” και εν ενεργεία εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σήμερα, τόνισαν πόσο σημαντική είναι η υποψηφιότητα του Λ. Γιαννάτου, ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την στήριξή τους. Μάλιστα, ο κ. Γιαννάτος έκανε αναφορά στο έργο της “Ζακυνθινής Αναγέννησης”, ενώ μίλησε και για τον πρώην επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρη Μαρίνο Κουρή και τα όσα πρόσφερε.
Η τωρινή εξέλιξη έφερε προ εκπλήξεως τον νυν επικεφαλής της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” και Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του εξέφρασε την έκπληξή του καθόσον πληροφορήθηκε δια του Τύπου την απόφαση του κ. Γιαννάτου και επιφυλάχθηκε να την σχολιάσει αφού προηγουμένως επικοινωνήσει και συζητήσει μαζί του τους ακριβείς λόγους που τον οδήγησαν να λάβει μια τέτοια απόφαση.