Λέσχη “Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ” || Μουσικό αποκριάτικο σεργιάνι στην παράδοση

Μια μοναδική μαγευτική αποκριάτικη βραδιά πρόσφερε στα μέλη και τους φίλους της η Λέσχη “Ο Ζάκυνθος” τόσο με την ορχήστρα παραδοσιακών χορών της με μαέστρο τον Δανιήλ Πέττα, όσο και με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων “Μανώλιες”, “Το Φιόρο του Λεβάντε” και “Υακίνθη” για το άρτιο θέαμα που προσέφεραν.
Το κοινό ενθουσιάστηκε πολύ και ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν τα μέλη των χορευτικών τμημάτων φορώντας λαϊκές ενδυμασίες, παρουσίασαν, με μεγάλη επιτυχία, λαϊκούς χορούς της Ζακύνθου. Κάθε ιδιαιτερότητα, κάθε μουσική και χορός και κάθε κουλτούρα, από κάθε γωνιά της χώρας, φροντίζουν να τους οδηγεί σε ανταλλαγές παράδοσης.Όλοι οι παρευρισκόμενοι μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την άψογη παρουσία τους και τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ένιωσαν υπερήφανοι ότι υπάρχουν ακόμα άτομα σήμερα που ασχολούνται τόσο πιστά και επιμελημένα με τη μουσικοχορευτική μας παράδοση.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν το σκοπό και τον συμβολισμό τους. Το ιστορικό “Ρωμιάνικο Καζίνο” κουβαλά μια ιστορία και είναι αναπόσπαστη πτυχή του πολιτισμού μας. Στο χώρο του έχουν συμβεί πολλά, τα οποία έχουν στιγματίσει την ιστορία μας. Στον ίδιο χώρο, λοιπόν, πρέπει να συμβαίνουν και όλα αυτά, που συνεχίζουν και διατηρούν τον πολιτισμό μας. Δεν μένει σε αυτά, η Λέσχη “Ο Ζάκυνθο” αλλά προγραμματίζει πολλά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά γεγονότα για το 2019, από αυτά που μάς έχει συνηθίσει άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια.