ΙΤΒ 2019 || Στο Βερολίνο “ταξιδεύει” τα Επτάνησα η Περιφέρεια

Με αισιόδοξα μηνύματα, θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες τις πύλες της, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, η ΙΤΒ του Βερολίνου που θα διαρκέσει 6 – 10Μαρτίου 2019. Η καρδιά του Ιονίου θα χτυπήσει έντονα και φέτος στο διεθνές χρηματιστήριο του τουρισμού, το σημαντικότερο γεγονός με έντονο επαγγελματικό και όχι μόνο χαρακτήρα. Μια Έκθεση που συγκεντρώνει περισσότερους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε άλλη στον κόσμο ενώ σημαντικά μεγάλο αριθμό αποτελούν τα ραντεβού που διεξάγονται κατά τη διάρκεια της.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει διότι η Έκθεση δεν αφορά μόνο την Γερμανική αγορά, αλλά και όλες τις άλλες σηματοδοτώντας επόμενες εξελίξεις στο τουριστικό γίγνεσθαι.
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα εκπροσωπήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Κέρκυρας Γιώργος Παπαβλασσόπουλος, ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός εκπροσώπων Φορέων και επιχειρηματιών από τα Ιόνια Νησιά.
Με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων “Above Beyond”, με το οποίο συνεργάζεται η Περιφέρεια έχουν προγραμματιστεί 15 συναντήσεις με ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, κλπ), προκειμένου να πραγματοποιηθούν αποστολές στα νησιά μας (όπως κάθε χρόνο), αλλά και να κάνουν άμεσες ενέργειες. Επίσης με “CNN” και το “Travel Channel” εν όψει νέας καμπάνιας, με αεροπορικές εταιρείες, Tour Operators και άλλες προσωπικότητες.
Όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποτυπωθούν οι ταξιδιωτικές τάσεις των Γερμανών. Κύρια επιδίωξη είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ιδιαίτερα θετική προτίμηση για τα Επτάνησα, που αποτελούν για αυτούς πιο κοντινούς προορισμούς. Η Ζάκυνθος παραμένει δυναμικά στο ευρωπαϊκό τουριστικό λόμπυ. Αυτό οφείλεται αδιαμφισβήτητα στην συντονισμένη προσπάθεια των επιχειρηματιών. Οι εκπρόσωποι τους θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τους τουριστικούς παράγοντες και επισκέπτες της Έκθεσης να αυξήσουν την προτίμησή τους για το Ιόνιο
Η Εκθεση ITB Berlin αποτελεί και χρονικά ένα σημαντικό ορόσημο για την εικόνα που αναμένει το Ιόνιο και η Ζάκυνθος, την ερχόμενη τουριστική περίοδο.