Ο Γ. Γεωργάνος ξεδίπλωσε την ψυχή και το ταλέντο του

Την ψυχή και το ταλέντο του, τις πηγές έμπνευσής του μετά από χρόνια τριβής με διαφορετικά ειδή και ιδιώματα μουσικής ξεδίπλωσε ο συμπατριώτης μας Γιάννης Γεωργάνος στη συναυλία που πραγματοποίησε επι σκηνής Πολιτιστικού Κέντρου Σαρακινάδου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Την βραδιά άνοιξαν ο Νίκος Γεωργάνος / Καστρινός μαζί με τον συνδημιουργό των “Τερατόμορφων”, Σπύρο Μαμφρέδα, όπου με την υποστήριξη φίλων μουσικών όπως οι Σ. Βούλτσος, Απ. Ζούγρας, Ν. Αρβανιτάκης, Μπ. Μαμφρέδας, Θ. Λειβαδάς και Ανδρ. Μπάστα, που ερμήνευσαν δικά τους παλιά και νέα τραγούδια.
Παρουσιάστηκαν ζωντανά βιώματα, σκέψεις και εμπειρίες Ελλήνων δημιουργών και φυσικά Ζακυνθινών, μετουσιωμένες σε τραγούδια, τα οποία με άγγιξαν συνηχώντας εντός μου μια κοινή εσωτερική εικόνα την οποία μοιράζομαι μαζί τους.
Σκοπός της συναυλίας ήταν να δημιουργήσει μια όμορφη ανάμνηση σε όλους όσους παρευρεθούν σε μια βραδιά που όσα η ψυχή δεν εξωτερίκευσε, τα μετουσίωσε μέσα από τα τραγούδια σε παλμούς κάθαρσης. Άλλωστε, η μουσική ως παλμός έχει τη δυνατότητα να διαπεράσει όλα τα σώματα και τα κέντρα μας, φωτίζοντας και φέρνοντας στην επιφάνεια τις εσωτερικές μας καταστάσεις.

Οι επιρροές του ποικίλουν καθώς οι προσεγγίσεις που κάνει στη μουσική που δημιουργεί, είναι επηρεασμένες από την ροκ και μέταλ μουσική, την κέλτικη και φυσικά την ζακυνθινή παραδοσιακή, χωρίς να λείπει το επικό στοιχείο και η βάρδικη νοοτροπία στην εκτέλεση των όσων μέχρι τώρα έχουμε ακούσει!
Η θεματολογία των στίχων του, βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι και κάποιες φορές ιστορίες βασισμένες στην μεσαιωνική και αναγεννησιακή περίοδο, με σκοπό να μας ταξιδέψει σε μέρη όπου μόνο η σκέψη πλέον μπορεί να μας πάει.
Έχοντας μια σταθερά ανοδική πορεία και συμμετοχή σε δισκογραφικές συλλογές με ονόματα όπως των Γιοκαρίνη, Παπαδόπουλου, Θηβαίου και Μάλαμα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε αυτή την εκπληκτική νέα φωνή να μας ταξιδεύει…