Εμπειρία και ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της “ΑΝ.Α.Σ.Α” στη Ζάκυνθο

Έτοιμος να δώσει τη μάχη των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2019, ζητώντας την ανανέωση της θητείας του δηλώνει ο νυν Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Με την πεποίθηση ότι η ΑΝ.Α.Σ.Α ήταν πάντα παρούσα στα κοινά, στους αγώνες μαζί με το λαό και έχει επιδείξει σημαντική δράση είτε ως αντιπολίτευση είτε τώρα ως περιφερειακή αρχή για θέματα των Ιονίων Νήσων από το 2010 ζητά την στήριξη κάθε Επτανήσιου πολίτη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ευρισκόμενος στη Ζάκυνθο για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με την ΑΝΑΣΑ έκανε τον απολογισμό του, εξήρε την προσφορά τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλου όσο και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων. Ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσουν να εργάζονται με συνέπεια, επιμονή και πείσμα για να καταφέρουν να δώσουν στα νησιά μας τη θέση που τους αξίζει. Αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αναγνωριστεί πως το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου διαθέτει εμπειρία και ανανέωση αφού πέραν εκείνων που έχουν αποδεδειγμένα δείξει τις ικανότητές τους εμπλουτίζεται και με νέα πρόσωπα.

Απορρόφηση πόρων
Ο κ. Γαλιατσάτος υπενθύμισε ότι “σήμερα τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων, από την τελευταία θέση που την παρέλαβε”. Επίσης, ότι έχει να επιδείξει σημαντικό έργο “στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη τους ως εταίρου ισότιμου, ικανού και αξιόπιστου για ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων, συμμέτοχου στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα και την ΕΕ και στα διακρατικά προγράμματα”.
Αναφέρθηκε στα έργα που χρηματοδοτούνται, έχουν παραδοθεί ή βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής από την Περιφέρεια και δήλωσε ικανοποιημένος για τον ρυθμό ανάπτυξης: “Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις ΑΕΠ ανά κάτοικο, στις τελευταίες θέσεις ανεργίας, και δεν το λέμε εμείς, το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Οπότε όσοι μιλούν για εγκατάλειψη και μεμψιμοιρούν, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά και να επενδύουν σε καταστροφολογία”.
Στάθηκε και στην αναγνωριστική μελέτη Βορρά – Νότου των Ιονίων Νήσων εκπονείται και σχεδιάζεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Ζακύνθου.

Κοινωνικά προγράμματα
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόγραμμα με την “Ιόνιο Συμμαχία κατά της Φτώχειας” και τους ωφελούμενους των προγραμμάτων, επισημαίνοντας πως “ 4.200 οικογένειες στα Ιόνια νησιά έχουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να στηριχθούν ούτως ώστε να βρεθούν σε μια καλύτερη θέση, να επιβιώσουν, να συντηρήσουν τις οικογένειες τους και να βγουν με έναν καλύτερο τρόπο στην ζωή και την οικονομία. Δεν το λέμε για να πάρουμε ένα μπράβο ότι γίνεται έργο. Είναι αναγκαίο για την κοινωνική συνοχή. Οι δομές που λειτουργούμε, θα παρουσιαστούν το τελευταίο 10ήμερο του μήνα στη Ζάκυνθο”.

Φυσικές καταστροφές
και Πολιτική Προστασία

Ικανοποιημένος δήλωσε και από τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Ότι έχουν εξοπλιστεί και θωρακιστεί ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες για τις δράσεις που χρειάζονται. “Ξέρετε πολύ καλά ότι ζούμε σε έναν τόπο που οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, φωτιές και πλημμύρες. Δημιουργούνται συχνά ανάγκες όπου η Πολιτική Προστασία πρέπει να παρεμβαίνει, να μειώνει πολύ γρήγορα τις δυσμενείς συνθήκες για τους πολίτες που βρέθηκαν σε μια δίνη τέτοιων γεγονότων και να επανορθώνει τις υποδομές. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη το 2014 στην Λευκάδα, το 2015 στην Κεφαλονιά και πριν από λίγο στη Ζάκυνθο. Οι δράσεις μας αποδεικνύουν ότι έχουμε μια εξαιρετικά φιλολαϊκή πολιτική. Το να είσαι κοντά στους πολίτες, να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες τους και να τις καλύπτεις είναι σημαντικό”, δήλωσε.
Στάθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις και το καλό επίπεδο συνεννόησης με τους Δήμους των νησιών, “ανεξαρτήτως κομματικών ή πολιτικών τοποθετήσεων”.

Οι πρώτοι πέντε
υποψήφιοι της Ζακύνθου

Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος παρουσίασε τους υποψηφίους και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν και δίνουν τη μάχη μαζί με την ΑΝ.Α.Σ.Α. για τις εκλογές του Μαΐου, είτε ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια είτε ως υποστηρικτές.
Ευχαρίστησε κι εκείνους που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό της Περιφερειακής Αρχής “γιατί η σύνθεση απόψεων είναι αναγκαία και το επόμενο διάστημα ενισχύει τις συνεργασίες και τις συμπράξεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι σε προγραμματική βάση να βαδίσουμε με όσες και όσους επιθυμούν διαφανείς διαδικασίες, συνεννόηση, συνέργειες και δράσεις ανοικτές στην κοινωνία κι όχι κάτω από τα τραπέζια”.
Οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών / ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά” για τη Ζάκυνθο που παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ζακύνθου είναι (με αλφαβητική σειρά): Αθανάσιο Καραΐσκος – Εκπαιδευτικός, Παρθένα (Νένα) Κουρουμπλή – Ιδιωτική Υπάλληλος, Διονύσιος Μπάστας – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου, Ελευθέριος Νιοτόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Σταύρος Παντής – Συνταξιούχος ΙΚΑ/Αθλητής ΑμΕΑ και Τζανέτος Πομόνης – Δρ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής/Σύμβουλος Ανάπτυξης.

Το μήνυμα Στ. Κοντονή
Στην παρουσίαση των υποψηφίων είχε κληθεί και ο πρώην Υπουργός – Βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονής, ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και σε μήνυμά του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία επεσήμανε πως “το διακύβευμα της τελικής επιλογής των πολιτών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Από τη μια πλευρά, δημιουργούνται συνδυασμοί με έντιμους και προοδευτικούς πολίτες που έχουν αποδείξει διαχρονικά την ικανότητά τους στον προσωπικό, επαγγελματικό και δημόσιο βίο. Από την άλλη, σε διάφορους συνδυασμούς, τίθενται στην κρίση των ψηφοφόρων άνθρωποι χωρίς όραμα, με στενά κομματικές βλέψεις και ιδιοτελείς στόχους. Υποψήφιοι που κατεβαίνουν στον εκλογικό στίβο ως εντολοδόχοι κομμάτων. […] Από το 2014 και έπειτα, υπό την ηγεσία του κ. Γαλιατσάτου στην Περιφέρεια και του κ. Νιοτόπουλου στην Ζάκυνθο, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην. Η παρακαταθήκη του συνδυασμού ΑΝ.Α.Σ.Α., από το 2010, με τις πλούσιες συμβολές και εμπειρίες των συμμετεχόντων του, ήταν καταλυτική για την αναβάθμιση των Επτανήσων. […] Η σύγκριση είναι καταλυτική και το αποτέλεσμα αδιαμφισβήτητο. Στηρίζω την υποψηφιότητα σας, καλώντας κάθε τίμιο, καλοπροαίρετο και προοδευτικό πολίτη να πράξει ανάλογα”.