Περιφέρεια και Δήμος προώθησαν τα Επτάνησα στην Σερβική αγορά

Θετικά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων είναι τα αποτελέσματα από την παρουσία τόσο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και του Δήμου Ζακύνθου στη σπουδαιότερη έκθεση της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα του τουρισμού, αυτή του Βελιγραδίου, η οποία φιλοξενεί εκθέτες από όλον τον πλανήτη, και την επισκέπτονται στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και πολίτες.
“Τα μηνύματα από το Βελιγράδι, είναι θετικά και η αγάπη των κατοίκων της Σερβίας προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα προς τα Επτάνησα και τη Ζάκυνθο υπήρξε μεγάλη” δηλώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου και προσθέτει “κάθε είδους ενημερωτικό υλικό που διατέθηκε στο περίπτερο για το νησί, είχε μεγάλη ζήτηση. Ο Σερβικός τύπος και η Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Σερβίας πρόβαλαν τη Ζάκυνθο σε ειδική συνέντευξη που δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Γαλιατσάτο και τον Δήμαρχο Ζακύνθου, ενώ κατά την διάρκεια της συνέντευξης, προβλήθηκε και ειδικό βίντεο για το όμορφο νησί μας. Η προσπάθεια του Δήμου Ζακύνθου, θα συνεχιστεί και με την φιλοξενία δημοσιογράφων από τη Σερβία, οι οποίοι προσκλήθηκαν, από τον Δήμαρχο να επισκεφθούν το νησί μας”, δήλωσε ο κ. Κολοκοτσάς.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου αφού επανέλαβε πως η παρούσα δημοτική αρχή και παρά τις αντίξοες συνθήκες συνέβαλε στα μέγιστα, στην προβολή του νησιού και στην αύξηση του τουρισμού πρόσθεσε “η εξαιρετική προβολή, συνεχίζεται παράλληλα με τον κύριο στόχο της δημοτικής αρχής στην βελτίωση των υποδομών μας. Με υπευθυνότητα προχωράμε στην υλοποίηση μέσα στο 2019 – 2020 έργα που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, την εκτέλεση έργων οδικής ασφάλειας, την ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης και την περαιτέρω βελτίωση της υδροδότησης του νησιού, την αναβάθμιση και επέκταση του υπάρχοντος βιολογικού, με σκοπό την ένταξη περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης λυμάτων και τέλος στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος των απορριμμάτων, με την ενδιάμεση διαχείριση και την κατασκευή εργοστασίου στο 2019-2020 για την οριστική λύση του προβλήματος”.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε με δικό της περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ στην έκθεση “IFT Belgrade 2019” και όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος “παρά την γενική διαπίστωση ότι η συνολική επισκεψιμότητα της έκθεσης αυτής ήταν πτωτική λόγω του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στο περίπτερο της Π.Ι.Ν υπήρξε μεγάλη προσέλευση του κοινού και το υλικό (το οποίο ήταν στη Σερβική γλώσσα) εξαντλήθηκε. Χαρακτηριστικό ήταν η ιδιαίτερη ζήτηση για χάρτες από όλα τα νησιά, κάτι που υποδηλώνει απόφαση για επίσκεψη στον προορισμό. Η παρουσία μας υποστηρίχθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων “Freemental Communications”, με επίσκεψη στο περίπτερο της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας και συνέντευξη από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και τον Δήμαρχο Ζακύνθου. Επίσης από την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “Repoublika”, ενώ δόθηκε ηλεκτρονικό υλικό στο τηλεοπτικό κανάλι “Maya”. Με το παραπάνω Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, θα πραγματοποιηθεί και φέτος τοποθέτηση πολυπρισματικών αφισών στη γέφυρα “Ada Bridge” του Βελιγραδίου και στις πόλεις Νόβισαντ και Νίς, από τον Μάιο μέχρι και τέλη Ιουλίου”.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Σερβίας.