Η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” στηρίζει την υποψηφιότητα του Λ. Γιαννάτου

Την στήριξη της, στον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Γιαννάτο και τον συνδυασμό “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο” εξέφρασε μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι η δημοτική παράταξη “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, αναλύοντας παράλληλα τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση και στο να ενώσει τις δυνάμεις της προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι εκπρόσωποι της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” και εν ενεργεία εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σήμερα, τόνισαν πόσο σημαντική είναι η υποψηφιότητα του Λ. Γιαννάτου, ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την στήριξή τους.
Μάλιστα, ο κ. Γιαννάτος έκανε αναφορά στο έργο της “Ζακυνθινής Αναγέννησης”, ενώ μίλησε και για τον πρώην επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρη Μαρίνο Κουρή και τα όσα πρόσφερε.
Κάνοντας τον απολογισμό των μέχρι σήμερα πεπραγμένων αλλά και των επιτευγμάτων της δημοτικής παράταξης “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, ο επικεφαλής της Αντώνης Κασσιμάτης πρόσθεσε “Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμπαραταχθούμε σε αυτήν την ευρεία δημοκρατική και προοδευτική προσπάθεια για τον Δήμο που έχει ξεκινήσει ο Λευτέρης Γιαννάτος. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμπαρατασσόμαστε θέλοντας να δώσει το στίγμα της αλλαγής. Είναι σαφές ότι χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια και συστράτευση ανθρώπων και στελεχών. Μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και διέξοδος στις δημοτικές εκλογές. Αυτό το οποίο έχει εκπέμψει ο Λευτέρης Γιαννάτος είναι μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια που συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετική πορεία και διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές προσεγγίσεις. Παρατηρείται η επάνοδος στο προσκήνιο παλιών και φθαρμένων προσώπων που υπηρέτησαν κατά καιρούς την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις και έχουν σημαντική ευθύνη για αυτό που φτάνουμε να βιώνουμε σήμερα. Η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” συστρατεύεται με τον Λευτέρη Γιαννάτο και είμαστε στην διάθεση του ίδιου και του συνδυασμού να συμβάλουμε σε αυτήν την προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει για την Ζάκυνθο”.

“Ευκαιρία να αλλάξει η Ζάκυνθος”
Στο ήθος, την αγωνιστικότητα, την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα του κ. Γιαννάτου τα οποία προκύπτουν από την δραστηριότητα του και την παρουσία του στα κοινά της Ζακύνθου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Ζήβας. Και πρόσθεσε “ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με περισσότερες δυνατότητες ως δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και νέα Δημοτική Αρχή. Ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε επακριβώς χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις το οποίο δίνει ρεαλιστικές λύσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν. Σκουπίδια, ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία κλπ. Ευελπιστώ στην συνεργασία του και την βοήθεια ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την εκτέλεση των άλλων μεγάλων έργων που έχουν εγκριθεί και ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα με την βοήθεια και του Βουλευτή μας και πρώην Υπουργού Σταύρου Κοντονή”.

“Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη”
Πολύ δύσκολο χαρακτήρισε το έργο που θέλουν να αναλάβουν, ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Μαυρίας δηλώνοντας ότι “ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι Ζακυνθινοί τι συνέχεια πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα προβλήματα που έχουμε πίσω μας. Εγώ θα χαρώ πάρα πολύ σε μια καινούργια αρχή με το όνομα του κ. Γιαννάτου να εκπροσωπήσει την τιμιότητα και να λύσουμε μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας. Πρέπει να γίνουμε όλοι μια μπουνιά από τον Βουλευτή Ζακύνθου, την Περιφέρεια Ζακύνθου για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ζακυνθινή κοινωνία”.

“Μια παράταξη με προσφορά”
Αφού χαρακτήρισε ως τιμητική για την στήριξη στο πρόσωπο του, την απόφαση που έλαβε η “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, ο κ. Γιαννάτος επεσήμανε πως “είναι μια παράταξη με ιστορία και βάθος και πραγματικά θλίβομαι που φτάνω στο 2019 να πω ότι θα είχαμε μια διαφορετική Ζάκυνθος αν είχε εκλεγεί το 2014 αυτή η παράταξη. Ανέδειξε θέματα που άλλοι δεν είχαν την τόλμη καν να τα αγγίξουν όπως η αποφυγή πληρωμής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ζακύνθου δυνάμει πλαστών διαταγών πληρωμής και τα σοβαρά προβλήματα της μη χρηστής διοίκησης στον ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου. Θα ήταν παράλειψη μου αν δεν έκανα μια αναφορά στον ιδρυτή αυτής της παράταξης τον κ. Δημήτρη Μαρίνο Κουρή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και οι αρχές – αξίες τις οποίες ενέπνευσε θα συνεχίσουν να εμπνέουν την “Ανατροπή για τη Ζάκυνθο””.