Ο Κόντε – Καρνάβαλος μπαίνει απόψε στην πόλη

“Ακούσατε, ακούσατε, Ζακυνθινοί και ξένοι, το καρναβάλι αρχινά, να δείτε τι θα γένει”! Με αυτό το ντελάλημα θα γίνει όπως κάθε χρονιά και σήμερα στις 7 το απόγευμα η επίσημη είσοδος του Κόντε Καρνά¬βαλου στην πόλη της Ζακύνθου η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη της επίσημης καρναβαλικής περιόδου στο νησί.
Από νωρίς, η Φιλαρμονική Ζακυνθίων θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης ενημερώνοντας τον κόσμο για τη γιορ¬τή που έρχεται. Πλήθος μικρών και με¬γάλων καρναβαλιστών θα πάρουν τη θέση μάχης που ξέρουν καλά από όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Κόντε Καρνάβαλος, ο οποίος θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίου Παύλου, στη συνέχεια από τους Αγίους Σαράντα για να περάσει στην Αλεξάνδρου Ρώμα και να καταλήξει στην πλατεία Αγίου Μάρκου.
Σε ολόκληρη της διαδρομή θα τον συνοδεύουν η Καρναβαλική Επιτροπή, οι Ντελάληδες, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, τα Γαϊτανάκια των πολιτιστικών συλλόγων “Μανώλιες”, “Μούσες” και η Καρναβαλική Μασκαράτα “Για μας κελαηδούν τα πουλιά” (σε επιμέλεια Ελένης Βλασσοπούλου) που θα κατευθυνθούν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου για την έναρξη του Καρναβαλιού 2019. Συμμετέχει επίσης η “Μαθητική Μαντολινάτα-Χορωδία Ζακύνθου”. Θα ακολουθήσουν τραγούδια από την Ορχήστρα Νέων.
Μετά τις καθιερωμένες ευχές και μηνύματα, θα κηρύξει και επίσημα, για μία ακόμη χρονιά, την έναρξη του Ζακυνθινού καρναβαλιού, ενώ το γλέντι που θα ακολουθήσει αναμένεται να είναι μοναδικό ικανοποιώντας τα γούστα μικρών και μεγάλων. Το “Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζακύνθου” διοργανώνει στις 9μμ υπαίθριο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Αλεξάνδρου Ρώμα 17 (Πλατία Ρούγα), μπροστά από το ΚΙΝΝΑΒΑΡΙ.
Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων “Ανδρέας Κάλβος” σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Ζακύνθου διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου το Χορό του Πρασίνου συμβάλλοντας στη διατήρηση των ηθών και εθίμων του νησιού μας. (Είσοδος ελεύθερη).
Έτσι λοιπόν, το νησί μας μπαίνει σε καρναβαλικό κλίμα με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις και στόχο να φέρει τη Ζάκυνθο στο επίκεντρο των αποκριάτικων εορτασμών. Τα πάρτι, άλλωστε, αυτοσχέδια ή προγραμματισμένα, στήνονται καθημερινά από τα μεγάλα καρναβαλικά γκρουπ, από συλλόγους, σχολεία, θεατρικές και χορευτικές ομάδες, φροντιστήρια, καταστήματα. Και στα σπίτια όμως οι γιορτές δεν σταματούν αφού τα ιδιωτικά πάρτι αναβιώνουν και βρίσκουν ολοένα και περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές και συμμετέχοντες. Όπως μας δηλώνουν όλοι, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μόνο η πιστή τήρηση γιορτινών συνηθειών και εθίμων έχει απομείνει για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Οι Ζακυνθινοί, αποδεικνύουν, πως ξέρουν να αφήνουν πίσω τους τα προβλήματα και να ξεφαντώνουν.