Ζακυνθινή Εστία Πολιτισμού || Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Δ. Βισβάρδη

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Ζακυνθινό μουσουργό Διονύσιο Βισβαρδη διοργάνωσε στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για το 2019 η Ζακυνθινή Εστία Πολιτισμού Αθήνας “Διονύσιος Ρώμας”.
Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσία του Βουλευτή και πρώην υπουργού Σταύρου Κοντονή, ζακυνθινών και φίλων της μουσικής, την έναρξη της εκδήλωσης άνοιξε ο πρόεδρος της Ζακυνθινής Εστίας Γιάννης Καρακασιδης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Παύλος Ναθαναήλ, και εκ μέρους της Ζακυνθινής Εστίας, ο γιατρός και ποιητής Αντώνης Γουλιαρης. Συμεμτείχαν και αξιόλογοι καλλιτέχνες, στο τραγούδι η Αλίκη Καγιαλόγλου, η Ζωή Απειρανθιτου, και η Άννα Μορφιδου. Μουσική επένδυση από τους πιανίστες Φρίξο Διονύσιο Μόρτζο και Μαρία Οικονόμου, στο βιολί η Γεωργία Τσολάκη και στο φαγκότο ο Ζακυνθινός Σπύρος Κωστής.

Την απαγγελία της Ράνιας Βισβαρδη και το υπέροχο οδοιπορικό στις στιγμές του μουσουργού υπό την επιμέλεια καλλιτεχνικής και σύνθεσης της συγγραφέως και αρθρογράφου Νίκης – Άννας Παπουλάκου και την υπέροχη ομιλία του μουσικογράφου, κριτικού, ερευνητή, και συγγραφέα κ Θωμά Ταμβάκου για τόν Διονύσιο Βισβαρδη.
Τέλος σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή της μεικτής χορωδίας του Υπουργείου Πολιτισμού υπό την διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου και στο πιάνο την Ελμα Καφετζηδακη. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Λήδα Δημητρίου.