“ΙOΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧIΑ” || Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της Ζακύνθου

Τους πρώτους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου του συνδυασμού “Ιόνιος Συμμαχία” παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η “μάχη” αυτή θα είναι νικηφόρα.
Ο κ. Σπύρου στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα που απασχολούν την Ζάκυνθο αλλά και στο έργο το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας ως Περιφερειάρχη. Υπενθύμισε ότι μεγάλα έργα ύψους 40.000.000 ευρώ σχεδιάστηκαν, ξεκίνησαν, προχώρησαν ή και ολοκληρώθηκαν την περίοδο αυτή. Τόνισε ότι το θέμα της βελτίωσης και συντήρησης των υπαρχουσών υποδομών είναι κομβικής σημασίας για το σύνολο των νησιών του Ιονίου καθώς τα τελευταία χρόνια η απαξίωση και η εγκατάλειψη είναι κοινή εικόνα στα Επτάνησα. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι στο σχεδιασμό του είναι η δημιουργία αναπτυξιακών έργων που θα δώσουν τη δυνατότητα στήριξης της οικονομίας στους δύο βασικούς πυλώνες της, τον τουρισμό και την παραγωγή.
Ανέφερε ότι ο συνδυασμός του απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι η αξιοπρέπεια και η θέληση για προσφορά στον τόπο είναι πάνω από “ταμπέλες”. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο προσωπικά, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ξεστρατίσει από τον δρόμο που επί χρόνια ακολουθεί, της συνεργασίας της συνεννόησης και της ευθύνης.
Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως “κάποιοι αφελείς εισηγούνται τη διαγραφή όσων δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της ΝΔ. Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα άλλο. Κανείς δεν μπορεί να με διαγράψει από την καρδιά του κόσμου. Ας μην ξεχνούν ότι υπάρχει απλή αναλογική και δεύτερος γύρος. Δεν ανήκω στους λεγόμενους πρόθυμους, ούτε ενδίδω σε υποσχέσεις αξιοποίησης. Είναι λάθος η επιλογή της κας Κράτσα διότι δεν ρωτήθηκε κανείς, ούτε η κομματική βάση, δεν έγινε μεταξύ ενδιαφερομένων αλλά με τη λογική του ουρανοκατέβατου διορισμένου”.
Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι με την υπάρχουσα γνώση του τόπου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με την αξιοποίηση πόρων και με πολύ δουλειά μπορούν να ανακάμψουν τα νησιά μας.
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού για την Ζάκυνθο, επεσήμανε ότι είναι άνθρωποι με σημαντική συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, επιτυχημένοι, άξιοι και αποτελεσματικοί στο έργο το οποίο έχουν επιτελέσει και επιτελούν σε κάθε βαθμίδα δραστηριότητάς τους. Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο κ. Σπύρου στη Ζάκυνθο είναι:
Δρογγιτης Διονύσιος – υπάλληλος Πυροσβεστικού Σώματος, Λαζαρης Πέτρος – επιχειρηματίας, Μαλαπετσα Διονυσία (Σάσα) – πρώην διευθύντρια ΙΚΑ Ζακύνθου, Μαρινου Αικατερίνη – πρώην υπάλληλος ΟΑΕΕ Ζακύνθου, Μυλωνα Μαριαννα – γιατρός, Τσακος Γεωργιος – επιχειρηματίας, πρώην Πρόεδρος Μπόχαλης.