Βιβλιοπαρουσιαση || Δημοτικά τραγούδια και χοροί των χωριών της Ζακύνθου

Σαράντα επτά τραγούδια και σκοπούς και δέκα χορούς περιλαμβάνει ένα βιβλίο με τίτλο “Δημοτικά τραγούδια και χοροί των χωριών της Ζακύνθου”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Παράλληλα σε δύο CD και ένα DVD, που εμπεριέχονται στο βιβλίο, υπάρχει η ηχητική και η οπτική καταγραφή αυτών των χορών και τραγουδιών. Και πρόκειται για μόνο ένα μέρος από εξακόσια πενήντα δημοτικά τραγούδια με τις παραλλαγές τους, τριάντα σκοπούς και δεκαέξι χορούς που τα τελευταία επτά χρόνια, από το 2011, έχουν καταγράψει οι δύο νεαροί ζακυνθινοί Διονύσης Π. Αρκαδιανός και Μαρίνος Δ. Γιαννούλης
Η καταγραφή αυτή που είναι αποτέλεσμα κοπιώδους και επίμονης έρευνα στα χωριά της Ζακύνθου, θα παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου.
Ομιλητές είναι οι κ.κ. Νικόλαος Κεφαλληνός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Διονύσης Βίτσος, Εκδότης – Συγγραφέας, Ρένα Λουτζάκη, Ανθρωπολόγος του Χορού του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Νίκος Γράψας, Μουσικός, Θεωρητικός του Πολιτισμού και Μουσικοπαιδαγωγός. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ντιάνα Χαϊκάλη-Χειμαριού. Μουσική Επιμέλεια, Ανδρέας Σταμίρης.
Επίσης, θα παρουσιαστούν δημοτικοί χοροί και τραγούδια των χωριών της Ζακύνθου από 48 μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές. Το βιβλίο καταγράφει χορούς, τραγούδια, όργανα, τραγουδιστές, τόπους, χρονολογίες, εκτελεστές, έθιμα, σχετικά ιστορικά δεδομένα, λεξιλόγιο της διαλέκτου και της ορολογίας, πάρα πολλές φωτογραφίες, ευρύτατη βιβλιογραφία, αλλά και άλλα. Είναι μια θεμελιακή κατάθεση στην ιστορία της Ζακύνθου, της Ελλάδας, αλλά και του πολιτισμού γενικότερα.