Διεθνες συνεδριο στη Ζακυνθο || Πραγματικές δυνατότητες και δυναμική του τουρισμού

“August tales projects for Zakynthos” είναι το αντικείμενο του διεθνούς design workshop/Συνέδριο που θα διεξαχθεί από σήμερα και θα διαρκέσει έως 3 Μαρτίου 2019 και το οποίο συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου) και το Πολυτεχνείο του Τορίνο (τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών).
Στα πλαίσια του workshop συμμετέχουν 35 επιστήμονες από Ελλάδα και το Εξωτερικό, οι οποίοι θα εργαστούν σε 3 θεματικές ενότητες: α) στο Ξένια, β) στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου και γ) στο ΕΘΠΖ. Το workshop περιλαμβάνει διαλέξεις, συναντήσεις με φορείς της Ζακύνθου, τον κοινό, με έρευνες των χώρων και την ανάπτυξη σχεδιαστικών προτάσεων.
Ο χώρος των παρουσιάσεων και των ομιλιών, είναι στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου και είναι ανοικτό στο κοινό του νησιού.
Στο τέλος της εβδομάδας θα εκτίθενται τα έργα που θα πραγματοποιηθούν για να σχολιαστούν δημόσια. Το Διεθνές συνέδριο/workshop θα συνεχιστεί, και τα αποτελέσματα του, θα παρουσιαστούν στις 5 Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική.
Το Συνέδριο αυτό, είναι εξαιρετικής σημασίας για το νησί μας, αφού ο μαζικός τουρισμός και η πρόσφατη κατασκευή μεγάλων ξενοδοχείων, επιβάλουν ένα γενικότερο προβληματισμό, σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες και το δυναμικό του τόπου, ώστε να προδιαγράψει νέους τρόπους για να κατοικήσουν το νησί, προτείνοντας νέα μοντέλα για τον τουρισμό, με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

φωτο: August-tales-projects-for-Zakynthos