Σέρβους τουρίστες προσπαθεί να προσελκύσει ο Δήμος στη “Sajam Turizma 2019”

Στη σπουδαιότερη έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα του Τουρισμού, αφού φιλοξενεί πάνω από 1.500 εκθέτες από όλον τον πλανήτη, και την επισκέπτονται άνω των 75.000 στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και πολίτες, συμμετέχει και ο Δήμος Ζακύνθου. Πρόκειται για την “Sajam Turizma 2019” που διεξάγεται στο Βελιγράδι, άνοιξε χθες τις πύλες της και θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019.
Σημαντικότερο όλων είναι ότι αποπνέει άνεμο αισιοδοξίας αφενός διότι ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων έρχονται για διακοπές στη Ζάκυνθο, αφετέρου διότι υπάρχουν στενοί ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, με κυρίαρχο αυτό της Ορθοδοξίας. Παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, έρχονται περισσότερες από μία φορές και τα τελευταία χρόνια.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πρέπει να μας κάνει να αισιοδοξούμε για την προτίμηση των Σέρβων, είναι η πρόσβαση και μέσω της Εγνατίας οδού όπου είναι πλέον πιο εύκολη και σύντομη. Επειδή οι Σέρβοι τουρίστες επισκέπτες, μεταξύ των άλλων υποβοηθούν και την βιωσιμότητα της ακτοπλοΐας από και προς τα νησιά μας.
Στην έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι θα ταξιδέψει ο Δήμαρχος ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Αθήνα για κάποιες επαφές που αφορούν το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας έχει τεθεί ο Δήμαρχος, ο οποίος συνοδεύεται από τον
Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Κόκλα, ενώ η εκπροσώπησή μας θα γίνει στα πλαίσια του περιπτέρου της ΠΕΔΙΝ.
Για το εν λόγο ταξίδι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πίστωση 2.280 ευρώ, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση για τους λόγους που γίνεται το εν λόγω ταξίδι σε τουριστική έκθεση και μάλιστα χωρίς την παρουσία ανθρώπων από το χώρο του τουρισμού.
Η συμμετοχή μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύπλευρων ενεργειών για την τουριστική της προβολή, η οποία πέραν του γενικού στόχου να φέρνει όλο και πιο κοντά την προσφορά με τη ζήτηση αλλά και ειδικότερα επειδή τόσον η αγορά αυτή, όσον και οι υπόλοιπες Βαλκανικές, χαρακτηρίζονται και ως “Χώρες πηγές” του οδικού τουρισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών. οι συναντήσεις με Tour Operators, αλλά και η ζήτηση του διαφημιστικού και πληροφοριακού υλικού στο περίπτερο μας, προεξοφλούν μια ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση Σέρβων τουριστών – επισκεπτών στα Ιόνια Νησιά.