Εναρξη με ποδηλατάδα || Φόρτσα στο πετάλι για να ‘ρθει καρναβάλι


Με την καθιερωμένη καρναβαλική ποδηλατάδα ανοίγει και φέτος το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. Η ποδηλατάδα έχει καθιερωθεί ως η εκδήλωση που εγκαινιάζει την καρναβαλική περίοδο και το σύνολο των εκδηλώσεων που έχουν σαν σκοπό να προβάλλουν την παράδοση και το εθιμοτυπικό του ζακυνθινού καρναβαλιού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα η ποδηλατάδα είναι και μια αφορμή για αληθινή διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν.
Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 11 πρωί, από την Πλατεία Σολωμού, με προορισμό το Μουζάκι, ενώ προεγγραφές θα γίνονται στις 10πμ. Η διαδρομή διασχίζει την πόλη και καταλήγει στο χωριό Μουζάκι, μέσα από μια διαδρομή μήκους 12,7 χιλιομέτρων.
Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την οδό Λομβάρδου, Επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού, οδό Ηρώων Υψολίθου, Επαρχιακή οδό Καλαμακίου-Λαγανά, στάση για ξεκούραση στην καφετέρια airport cafe και συμμετοχή σε δρώμενα του χωριού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου «Οι Μούσες» θα προσφέρουν σουβλάκι και νερό σε κάθε ποδηλάτη. Επιστροφή από Επαρχιακή οδό Ζακύνθου –Μαύρων Βολίων (δρόμος ΚΤΕΟ), οδό Κάλβου, Αγίου Ιωάννου Λογοθετών, Ευγενίδου, Αλεξάνδρου Ρώμα, Τερματισμός Πλατεία Αγίου Μάρκου.
Όσον αφορά στον Κανονισμό της ποδηλατάδας θα πρέπει α) Όλα τα παιδιά να είναι συνοδευόμενα και να υπακούουν στους κανόνες των διοργανωτών. β) Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες να έχουν ήδη φροντίσει για την άριστη λειτουργία των ποδήλατών τους. γ) Η Καρναβαλική Ποδηλατάδα, είναι βόλτα με τα ποδήλατά μας και όχι αγώνες, γι’ αυτό δεν κάνουμε επιθετική οδήγηση, δεν προσπερνάμε και επιδεικνύουμε την ομαδικότητα και την ευγενή μας άμιλλα.
δ) Κανείς ποδηλάτης δεν προσπερνά τον προπομπό και κανείς δεν μένει πίσω από τον οπισθοφύλακα. ε) Αν για οποιονδήποτε λόγο νιώσουμε κόπωση ή αντιμετωπίσουμε τεχνικό πρόβλημα με το ποδήλατό μας, αμέσως σταματάμε στο δεξί μέρος του δρόμου και αναμένουμε τον τελευταίο ποδηλάτη/σκούπα. στ) Οι ποδηλάτες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό.