“Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο” || Κοινός στόχος η ποιότητα ζωής των δημοτων

“Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο” είναι το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο, ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Αρμένης διεκδικεί το Δήμο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Περιστοιχισμένος από τους 32 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους και παρουσίασε επίσημα χθες το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, μαζί με τη διακήρυξη αρχών και στόχων, κάλεσε στους δημότες του νησιού, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δημόσια παρουσία κατά τη διάρκεια της οποίας τηρώντας ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους αναφέρθηκε στο δύσβατο δρόμο της επαναφοράς του Δήμου στην κανονικότητα, μαζί με νέους και παλιούς συνεργάτες, για ν’ αλλάξουν τη Ζάκυνθο.
Δήλωσε αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του συνδυασμού στις 19 και στις 26 Μαΐου, ενώ ξεκαθάρισε πως το διακύβευμα αυτών των Δημοτικών εκλογών είναι η Ζάκυνθος και η ανάπτυξή της, το μέλλον της, οι άνθρωποί της, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός.
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τη Ζάκυνθο, να χτίσουν και όχι να μεμψιμοιρήσουν ή να την παραπέμψουν σε ένα αόρατο και αόριστο μέλλον.
Για αυτό στάθηκαν μπροστά στους ζακυνθινούς όπως δήλωσαν με ευθύνη, αδέσμευτοι από κομματικές κηδεμονίες και δεσμευμένοι από τα πολιτικά πιστεύω για το ρόλο που μπορεί να έχει η Αυτοδιοίκηση στην ανασυγκρότηση και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και τους κάλεσαν να κάνουν την επιλογή τους και μαζί να δημιουργήσουν μια άλλη Ζάκυνθο.

Τα προβλήματα
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αρμένης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί όπως την βιώνουν όλοι, τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την θλιβερή και προσθέτοντας πως “οδηγηθήκαμε σε μία ραγδαία επιδείνωση όλων των προβλημάτων. Σκουπίδια στους δρόμους (2016-2017), αδυναμία αποκομιδής (2018), μολυσμένες θάλασσες, χωρίς γαλάζιες σημαίες, κλείσιμο σφαγείων, προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, αδυναμία προσφοράς του κοινωνικού παντοπωλείου, διαλυτικά φαινόμενα στις Δημοτικές υπηρεσίες, μια πόλη αβίωτη για τους πολίτες και άλλα, των οποίων ουκ έστι αριθμός. Η διάλυση της Δημοτικής πλειοψηφίας ήρθε να επιβεβαιώσει τις ευθύνες της για την κατάσταση. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, και νομίζουμε ότι εκφράζουμε ένα καθολικό αίτημα, ότι αυτή η φθίνουσα πορεία, αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα, μια ανάταξη που θα αφορά τον τόπο μας, συνολικά, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά”.

“Γιατί, εμείς…”
Σχετικά με τη συγκρότηση της Δημοτικής παράταξης “Μαζί αλλάζουμε την Ζάκυνθο” και το στόχο που εξυπηρετεί η κάθοδός της στις επόμενες εκλογές, επεσήμανε ότι “απευθυνόμαστε στους πολίτες της Ζακύνθου και ζητάμε την ψήφο τους, την θετική τους ψήφο, μετά από σκέψη και αξιολόγηση της παρουσία μας, ως ατόμων και ως συλλογικότητας, όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση στη Ζάκυνθο. Μπορούμε να κοιτάμε τους ζακυνθινούς στα μάτια με πρόσωπο και χέρια καθαρά, με ελαφριά τη συνείδηση. Δεν τους ξεγελάσαμε. Ξέρουν ότι μόνο αλήθειες θ’ ακούσουν από μας. Ζητάμε τη σύναψη ενός πολιτικού και κοινωνικού συμβολαίου τους με το Συνδυασμό μας, για να διευρύνουμε τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο στους κόλπους του Δήμου μας. Για να αναδιατάξουμε το Δήμο μας και να ανταποκριθούμε στις πιεστικές ανάγκες του νησιού μας”.

Το ερώτημα των εκλογών
Κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν με την ψήφο τους στο πραγματικό ερώτημα αυτών των εκλογών που είναι: “ποιοι από αυτούς που διεκδικούν το Δήμο, έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση, και ποιοι μπορούν να προτείνουν λύσεις και να τις υλοποιήσουν; Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν ξανά σκουπίδια στους δρόμους, ότι θα προχωρήσουν τα έργα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, η σωστή λειτουργία του Κέντρου Ανακύκλωσης;
Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν ξανά προβλήματα μόλυνσης των θαλασσών μας; Ότι θα απαιτήσουν και θα επιβάλλουν τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων των ημερόπλοιων; Ότι θα δρομολογήσουν λύσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος των υγρών αποβλήτων σε όλο το νησί, και θα βελτιωθεί η λειτουργία του βιολογικού; Ότι η ΔΕΥΑΖ, σε όλη την θερινή περίοδο, θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις;
Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι θα γίνεται ορθολογική χρήση του νερού, ώστε να καλύπτονται όλες οι περιοχές της Ζακύνθου;
Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα αναδιοργανωθούν, ώστε να λειτουργούν με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη; Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι η πόλη μας θα γίνει ξανά πόλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της με συγκεκριμένα μέτρα; Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι θα υπάρξει σειρά μέτρων, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της τέχνης, του πολιτισμού και των πολιτιστικών φορέων του νησιού, για την πολιτιστική αναβάθμιση;
Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι οι κοινωνικές δομές θα συνεχίσουν να δουλεύουν, βελτιώνοντας τις παροχές τους; Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των νέων, των σχολικών μονάδων από τους σεισμούς, κ.α;
Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο θα εφαρμοστεί εκείνη η δημοκρατική λειτουργία, και όχι επιλήψιμες συναλλαγές, για την εξασφάλιση συνεργασιών και συναινέσεων, που αποτελούν προϋπόθεση λειτουργίας του;
Μας έχετε γνωρίσει από το έργο μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, έναν – ένα ξεχωριστά και ως ομάδα, ως μέλη των παλιών δημοτικού και κοινοτικών συμβουλίων, ως δημοτικούς συμβούλους των καποδιστριακών Δήμων, ως δημοτικούς συμβούλους του ενιαίου Δήμου Ζακύνθου. Ο συνδυασμός αποτελείται από παλιούς και έμπειρους στην αυτοδιοίκηση, αλλά και νέους στην ηλικία και στις ιδέες”.

Οι στόχοι
Έξι είναι οι βασικοί στόχοι για την επόμενη δημοτική περίοδο:
1.Αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της λειτουργικότητας του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα.
2.Αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών στον τρόπο λήψης αποφάσεων – Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων.
3.Βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων της Ζακύνθου.
4.Προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Ζακύνθου και διασφάλιση της ποιότητας ζωής.
5.Βελτίωση της Ζακυνθινής οικονομίας και της απασχόλησης, με υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.
6.Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου Ζακύνθου, ως οργανισμού δημόσιου συμφέροντος, με σκοπούς τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της εξυπηρέτησης των δημοτών του.

Οι 32 Υποψήφιοι του Συνδυασμού
1.ΑΘΗΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ – Κοινωνική Λειτουργός
2.ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ – Προπονητής
3.ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ – Συνταξιούχος ΔΕΗ
4.ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ – Επιγραφοποιός
5.ΑΡΕΤΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ – Εργαζόμενη ΕΟΠΥΥ
6.ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΛΑΔΑΣ – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
7.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (ΝΕΛΟΣ) – πρ. Πρόεδρος ΤΚ Βασιλικού
8.ΑΜΑΛΙΑ ΓΙΑΤΡΑ – Υπάλληλος ΕΦΚΑ Ζακύνθου
9.ΣΑΚΗΣ ΓΟΥΣΕΤΗΣ – Ηλεκτρολόγος
10.ΡΙΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑ – Διακοσμήτρια
11.ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΦΩΝΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός
12.ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ – Επιχειρηματίας Τουρισμού
13.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΝΙΔΗΣ – Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
14.ΦΩΤΗΣ ΚΟΡΙΑΝΙΤΗΣ – Επιχειρηματίας Εστίασης
15.ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΤΗΣ – Επιχειρηματίας Εστίασης
16.ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ – Αγρότης
17.ΑΚΗΣ ΛΑΔΙΚΟΣ – Δάσκαλος
18.ΒΕΡΑ ΛΑΖΕΝΗ – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
19.ΛΟΥΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ του Διονυσιου – Δικηγόρος
20.ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΞΥΔΗ – Οικονομολόγος
21.ΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ – Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
22.ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΝΙΚΟΥ – Επιχειρηματίας
23.ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΝΟΣ του Αναστασιου – Υπάλληλος ΕΦΚΑ
24.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΞΕΝΟΣ (ΞΕΧΩΡΙΑΤΗΣ) – Ελεύθερος Επαγγελματίας
25.ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – Ιδιωτική Υπάλληλος
26.ΣΟΥΛΑ ΠΟΘΟΥ – Ξενοδοχοϋπάλληλος
27.ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΣΕΛΛΗΝΑΣ – Συνταξιούχος ΟΑΣΑ
28.ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ – Ιδιωτικός Υπάλληλος/ Σκηνοθέτης
29.ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΟΥΖΑΣ – Υπάλληλος σε Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα
30.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΠΕΛΕΣΗΣ) – Δημοτικός Σύμβουλος
31.ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ – Υπάλληλος ΕΛΤΑ
32.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΙΚΑΛΗ – Δικαστική Επιμελήτρια