Διάρρηξη στο Καλαμάκι || Έφυγαν με λεία κοσμήματα από το σπίτι του Εφημέριου

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη… “δόξα” τραβούν οι επίδοξοι διαρρήκτες στο νησί μας, αφού ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα όσα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας σε ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Αυτή τη φορά βάζοντας ως στόχο, την οικία του Εφημέριου του Καλαμακίου π. Παναγιώτη Φωτεινόπουλου.
Όπως καταγγέλθηκε από παθόντα, όλα έγιναν προχθές το απόγευμα μεταξύ 5.30μμ και 8μμ οπότε και απουσίαζε μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά από το σπίτι.
Επιστρέφοντας διαπίστωσαν πως ο/οι δράστης/ες παραβίασαν με κατσαβίδι παράθυρο της οικίας για να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό.
Αφού μπήκαν μέσα αναστάτωσαν τα πάντα και έφυγαν με λεία κοσμήματα κατ΄ εκτίμηση του παθόντα αξίας 3.500€ και ένα χρηματικό πόσο που υπήρχε στην τσάντα της συζύγου του ενώ φρόντισαν να αφήσουν πίσω τους το απόλυτο χάος. Εκείνο που αντίκρισαν οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσε να περιγραφεί με λόγια. Συρτάρια, ντουλάπια, κρεβάτια και κάθε άλλο σημείο είχε γίνει φύλλο και φτερό προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι δράστες ανεξέλεγκτοι “χτυπούν” όπου βρουν. Σπίτια και επιχειρήσεις είναι στο στόχαστρο τους και η κατάσταση χειροτερεύει. Οι περισσότεροι βλέπουν ολοένα και περισσότερο να ρημάζονται το βιος και η περιουσία τους, ενώ οι δράστες δεν λένε “όχι” σε γελάδες, αρνιά, κατσίκια, πουλερικά, σανό, σάκους εργασίας, λιόπανα, εργαλεία, κρασί και λάδι με τα οποία φροντίζουν να φεύγουν από το πλιάτσικο που κάνουν σε αποθήκες και στάβλους. Αλλά και με χρήματα, συσκευές ή χρυσαφικά από τα σπίτια.

Οι κάτοικοι ανήσυχοι δηλώνουν ότι πρέπει να μπει τέλος στα κρούσματα κλοπών και ζητούν την ουσιαστική συμβολή της αστυνομίας, η οποία παρά την υποστελέχωση της προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες τους. Άλλωστε, οι επίδοξοι δράστες τελευταία χρησιμοποιούν διαφορετική μεθοδολογία ανα περίπτωση έχοντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρακολουθήσει πριν χτυπήσουν στο στόχο τους.