Στις 31 Μαρτίου || Easy-jet και Ryan-air προσγειώνονται στο “Δ. Σολωμός”

Μπορεί να δινυουμε τα μέσα του δευτερου μήνα της νέας χρονιάς, και ο γενικότερα άστατος καιρός σε συνδυασμό με τη μουντάδα της καθημερινότητας να μας κάνουν να νομίζουμε ότι το καλοκαίρι αργεί ακόμη, ωστόσο οι εικόνες με τους πρώτους τουρίστες να κατεβαίνουν από τα σκαλιά ενός αεροπλάνου δεν απέχουν πολύ και μόνο αισιοδοξία θα μας προσφέρουν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, “ποδαρικό” θα μάς κάνουν φέτος την Κυριακή 31 Μάρτη η Ryan-air και λίγη ώρα αργότερα η Easy-jet από το Λονδίνο στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού μας. Επίσης θα εκτελεί δρομολόγια από το Στάνστεντ του Λονδίνου, το Μπρίστολ, το Λίβερπουλ, το Φιουμιτσίνο Ρώμης και Μαλπένσα της Ιταλίας στα δύο που τα τελευταία χρόνια εκτελούσε από Λονδίνο και Μιλάνο. Με λίγα λόγια οι πτήσεις και οι προορισμοί που εντάσσει στο πρόγραμμά της η EasyJet από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η χρονιά έκλεισε με αύξηση στις αφίξεις τόσο για τη Ζάκυνθο όσο και για το σύνολο των ελληνικών προορισμών καθώς τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν αύξηση στις διεθνείς αφίξεις.

Ακολουθούν οι Ολλανδοί
Οι πτήσεις τσάρτερ θα ακολουθήσουν και τον επόμενο μήνα με τους Ολλανδούς να φτάνουν στις αρχές Απριλίου με πτήση είναι από το Άμστερνταμ με την εταιρεία Corendon.
Οι υψηλές στροφές που κατέγραψε πέρυσι το κοντέρ του τουρισμού και τα χαμόγελα ικανοποίησης που πρόσφερε σε επιχειρηματίες και μη, θα επαναληφθούν και φέτος όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πράγματα στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου μας θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει τόσο η εκτίμηση για αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, όσο και η βεβαιότητα αναφορών για αύξηση του τουρισμού που προκύπτει από τη ζήτηση έξτρα δωματίων ή πτήσεων από τις εταιρείες.
Οι τουρίστες έχοντας κλείσει τα πακέτα των διακοπών τους με τις βαλίτσες ανα χείρας επιβιβάζονται στα αεροπλάνα και ξεκινούν το δικό τους ταξίδι ανάπαυλας και αναψυχής στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πράγματα στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου μας θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα.