Ημέρα Σκέψης Προσκόπων || Διδάσκουν τη συναδέλφωση και την ανιδιοτελή προσφορά

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια φιλία, ειρήνη και συναδέλφωση των λαών της γης, και τα 100 χρόνια τους ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι Πρόσκοποι του νησιού. Για αυτό διοργανώνουν εκδήλωση σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του προσκοπισμού Λόρδρου Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμίθ Μπένιντεν Πάουελ. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί, παλιοί πρόσκοποι όλων των ηλικιών, οι αρχηγοί τους, βαθμοφόροι καθώς και φίλοι του προσκοπισμού. Επίσης να διδάξουν και στους νεώτερους και τις αξίες του, και να ξαναγίνουν όλοι παιδιά.
“Η συγκεκριμένη μέρα είναι μια ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των παλιών προσκόπων κ. Βασίλης Μπάστας, ενώ πρόσθεσε “Σε ένα κόσμο που αξίες και ιδέες αμφισβητούνται. Σε ένα κόσμο που ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο τον εαυτό του, οι πρόσκοποι μας υπενθυμίζουν πως δεν είμαστε μόνοι μας με την παγκόσμια ημέρα σκέψης και φιλίας. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να τιμήσουμε τον ιδρυτή μας, αλλά και να διδάξουμε στα μικρά παιδιά τις αξίες του. Θα τραγουδήσουμε και θα περάσουμε μια υπέροχη βραδιά αναπολώντας τα παλιά”.
Άλλωστε, οι Πρόσκοποι προτάσσουν την ανιδιοτελή προσφορά και την ομαδική εργασία, στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά στις δύσκολες ημέρες που διανύει η πατρίδα μας. Σήμερα είναι απαραίτητο, όσο ποτέ άλλοτε να βοηθάμε και να συνεισφέρουμε στους συνανθρώπους μας.
Έτσι λοιπόν παλιοί και νέοι πρόσκοποι της Ζακύνθου προσκαλούν όλους στην ετήσια συνάντηση τους που θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μμ στο κέντρο “Σταυρός του Ψηλώματος” στην Μπόχαλη για την καθιερωμένη συνεστίασή τους. Μεταξύ των προσκεκλημένων ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ζακύνθου που είχαν διατελέσει παλιοί πρόσκοποι.
Εκεί θα αφιερώσουν τη σκέψη τους σε αυτόν που τους χάρισε το “πλατύ Προσκοπικό χαμόγελο”, ενώ παράλληλα θα δώσουν σε όλους εμάς την αφορμή να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε πως θα ήταν ο κόσμος αν κυριαρχούσε η αγάπη και η φιλία.