“Λαγκάδια” Κεριου || Γεγονός η πρώτη δασική πυρκαγιά της χρονιάς

Μνήμες του περυσινού καλοκαιριού όταν το νησί παραδόθηκε στις φλόγες από άκρη σε άκρη ξύπνησε από πολύ ενωρίς φέτος η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα, στην περιοχή “Λαγκάδια” στο Κερί.
Ήταν λίγο μετά τις 3μμ όταν κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν το Κέντρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για πυρκαγιά που ξεκίνησε σε σημείο που δεν ήταν πολύ μακριά από το χωριό. Αμέσως στο σημείο έφτασαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με δώδεκα άνδρες και ξεκίνησε πραγματική μάχη για να την θέσουν υπό έλεγχο. Το έργο τους συνέδραμαν και τρεις υδροφόρες ενώ στο σημείο έσπευσε η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη.

Σημαντική ήταν η συμβολή και του Συλλόγου Κερίου “Πευκος” που εδώ και χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος και της περιοχής. Θυμίζουμε ότι διαθέτει και δικό του πυροσβεστικό όχημα και καθ όλη την αντιπυρική περίοδο περιφρουρεί το Κερί.
Παρά το γεγονός ότι έπνεαν άνεμοι στην περιοχή η ένταση της πυρκαγιάς παρέμενε σταθερή και μετά από αρκετή ώρα τέθηκε υπό έλεγχο αποφεύγοντας τα χειρότερα που ήταν να ξεφύγει και να περάσει στο χωριό δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πυρκαγιά παραμένουν άγνωστες. Για αυτό τα ακριβή αίτια αναζητά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.