Η γιορτή της “Γκλαούνας” αναβιώνει την παράδοση στο Κούκεσι

Tην γιορτή της παραδοσιακής Ζακυνθινής τηγανίτας “Γκλαούνα” διοργανώνει και φέτος ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας “Το Κούκεσι”.
Οι Ζακυνθινοί την έφτιαχναν όταν είχαν ξένους στα σπίτια τους σαν κέρασμα, σαν επιδόρπιο αλλά επίσης ήταν πολύ διάσημη που μαζευόταν φίλοι για να γιορτάσουν το τελείωμα της ελιάς.
Αυτό το έθιμο είναι πλέον γιορτή όχι μόνο για τα σπίτια των διοργανωτών αλλά για όλους τους Ζακυνθινούς και τούς ξένους που έχουν επισκεφτεί το νησί. Η Γιορτή της “Γκλαουνας” είναι μια αφορμή για να ενώσει και να γιορτάσουν όλοι μαζί στο χωριό, στην Καλλιθέα.
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα στην έδρα του συλλόγου στο παλιό σχολείο στην Καλλιθέα (Κούκεσι) θα πλημμυρίσει από οικογένειες και παρέες κάθε ηλικίας που θα χορέψουν, τραγουδήσουν και γευτούν τις παραδοσιακές γλυκές τηγανίτες της Ζακύνθου με σταφίδες, λουσμένες στο μέλι και πασπαλισμένες και κανέλα.
Την εκδήλωση στηρίζουν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων με τα χορευτικά τους τμήματα, μουσική, χορός, κέρασμα με άφθονες “Γκλαούνες”, για όσους πεινάσουν πολύ ψητούρα ενώ θα κληρώσουν πολύ ωραία και ενδιαφέροντα δώρα.