Το Επιμελητήριο στο Μιλάνο || Ανέδειξε τουρισμό και πολιτισμό μέσω τεχνολογίας

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού BIT “Borsa Internazionale del Turismo” στο Μιλάνο με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ζακύνθου στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Την έκθεση επισκέφτηκαν πάνω από 70.000 ενδιαφερόμενοι, υποψήφιοι τουρίστες και επαγγελματίες του τουρισμού, δείχνοντας εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί μας. Παράλληλα ανακοινώθηκαν νέα αεροπορικά δρομολόγια απ’ ευθείας από την Ιταλία προς την Ζάκυνθο για το καλοκαίρι του 2019, από τις εταιρίες Volotea και Blu-express by Blue Panorama Airlines, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 8 διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας και συγκεκριμένα Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολι, Βενετία, Μπέργκαμο, Βερόνα, Παλέρμο και Μπολόνια. Τη νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ Βερόνας και Ζακύνθου για το 2019 είχε ανακοινώσει η Εμπορική Υπεύθυνη Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της εταιρείας “Volotea ” κ. Valeria Rebasti. Και εγένετο πράξη αφού άνοιξαν οι κρατήσεις της εταιρείας για νέα δρομολόγια το καλοκαίρι του 2019 στα οποία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων και το νησί μας με μια πτήση την εβδομάδα από 6 Ιουνίου. Πρόκειται για μια εξέλιξη στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ιάκωβο Κονταράτο, ενώ όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρός του Φώτης Κόττης “στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού μας αποφασίσαμε να δώσουμε ένα δυνατό παρών σε εκθέσεις όπως της Ιταλίας, του Βερολίνου και του Λονδίνου προκειμένου να παρουσιάσουμε την καλή πρακτική της εφαρμογής ανάδειξης τουρισμού και πολιτισμού μέσω της τεχνολογίας”.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης των εκθετών με κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Το περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών στους οποίους προέβαλλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ίδιοι βαθμολογούν με “Άριστα” το νησί μας αφού περνούν υπέροχα και μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους να έρθουν στο “Φιόρο του Λεβάντε”. Το καλό φαγητό, οι όμορφες παραλίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν για τους Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να ξανάρθουν και τα επόμενα χρόνια και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι.
Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν.