Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» ταξιδεύουν μουσικά και καρναβαλικά στην Πάτρα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» θα συμμετάσχουν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου σε δράσεις που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζακυνθίων Πάτρας.
Στις 13.00 θα κάνουν περαντζάδα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ενώ την ίδια μέρα στις 19.00 θα δώσουν συναυλία στην πλατεία Γεωργίου Α΄μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» ταξιδεύοντας μας μουσικά, τραγουδιστικά, ιόνια και καρναβαλικά.
Όλοι οι φίλοι της καντάδας, του τετράφωνου τραγουδιού, του μαντολίνου και της κιθάρας, της βαρκαρόλας, της αρέκιας και του μπουγαρινιού, θα ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά. Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά παραδοσιακά σχήματα, με δεκάδες αποστολές εκτός Ελλάδας και εκατοντάδες παρουσίες εντός. Με γνώμονα την αγάπη για τη μουσική και το πάθος για την παράδοση, η πολιτιστική ομάδα των τραγουδιστάδων έχει λάβει μέρος εκπροσωπώντας σε πολλές περιπτώσεις τη χώρα, σε πολλά φεστιβάλ, διοργανώσεις, συναντήσεις τέχνης και μουσικές πανδαισίες.
Αυτή τη φορά στην Πάτρα με την φροντίδα και του εκεί Ζακυνθινού Συλλόγου με την επωνυμία «Διονύσιος Σολωμός» ο οποίος ιδρύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1980 από τους Εν Πάτραις απόδημους Ζακυνθινούς, με σκοπό την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών. Απο τότε μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος υλοποιεί τους ανωτέρω σκοπούς με τον καλύτερο τρόπο, πραγματοποιώντας ποικίλες εκδηλώσεις με απόλυτη επιτυχία και συνεχή συμμετοχή των μελών του. Μάλιστα, απο το 2012 παρουσιάζει μία ιδιαίτερη δραστηριότητα με αποτέλεσμα να είναι αρκετά αγαπητός σε Πατρινούς, οι οποίοι συμμετέχουν και αυτοί στις δραστηριότητες του.
Όλοι τους δραστήριοι φροντίζουν για τη διατήρηση διαρκούς δεσμού με τη Ζάκυνθο από κοινού με την τόνωση του πατριωτικού φρονήματος όλων των Ζακυνθινών και των παραδόσεων τους. Δεν αρκούνται, όμως, μόνο σε αυτό αφού φροντίζουν την με κάθε τρόπο ενίσχυση κάθε πνευματικής και καλλιτεχνικής εκδήλωσης και προσπάθειας των Ζακυνθίων.