Πυρ και μανία ο Μπετίνης

Πυρ και μανία είναι τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ) Στάθης Μπετίνης με τους υπευθύνους του Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου – Παντοπωλείου. Ο λόγος είναι προφανής και συγκεκριμένα ότι σε καθημερινή βάση 40 και πλέον συμπολίτες μας, που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες της ανωτέρω δομής, προσέρχονται στον ΟΔΑΖ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για σίτιση.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν ο Δήμος δεν έχει προλάβει να προχωρήσει στις σχετικές δημοπρασίες για την εξασφάλιση τροφοδοσίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παρέχει γεύμα και δείπνο, αλλά και τρόφιμα σε όσους έχουν αποδεδειγμένα ανάγκες.
Ο Στάθης, πάντως, όπως δηλώνει δεν φέρεται διατεθειμένος να συνεχίσει πέραν της 20ης Φεβρουαρίου να παρέχει αυτή την κάλυψη σε φαγητό. Όχι γιατι δεν το επιθυμεί, αλλά γιατί το θεωρεί άδικη την αδιαφορία του Δήμου.
Άλλωστε, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που έχει αποδείξει πως ο ΟΔΑΖ αποτελεί καταφύγιο ψυχών και σωμάτων, με τη διαφορά να μην εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τη διάθεση προσφοράς και εξυπηρέτησης του συνανθρώπου. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου προέταξε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κυρίως απέδειξε, ότι δεν τον μπορούν οι δερμάτινες καρέκλες και τα ψίχουλα, τα οποία αφήνει στη μπάντα και προτάσσει τις κοινωνικές ευαισθησίες. Κάτι ξέρει ο Στάθης όταν λέει ότι η καρέκλα του δεν προορίζεται για εκλογές αλλά για προσφορά στο συνάνθρωπο!