Επιδιώκεται η ελληνική ταυτότητα για γύρο και φέτα


φωτο: TripAdvisor

Όταν μιλάμε για τον γύρο και την φέτα αναφερόμαστε πάντα σε δυο ελληνικά προϊόντα με σπουδαία παράδοση για την χώρα μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να κατοχυρωθούν και επίσημα ότι είναι ελληνικά, ώστε να μπορέσουν να προωθηθούν στο εξωτερικό να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Όσον αφορά τον γύρο γίνεται προσπάθεια να υποβληθεί άμεσα δεύτερος φάκελος για την κατοχύρωση του Ελληνικού γύρου ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, ενώ για την φέτα προοωθείται η δημιουργία διεπαγγελματικής οργάνωσης προκειμένου να προχωρήσει το ελληνικό τυρί και εκτός συνόρων.
Βέβαια οι συμπολίτες μας ερωτώμενοι για το πόσο σημαντικός είναι ο γύρος αλλά και η φέτα για τον τόπο μας, τόνισαν ότι πρέπει να αποκτήσουν οπωσδήποτε ελληνική ταυτότητα, αφού πρόκειται για προϊόντα με μεγάλη ποιότητα και ζήτηση. Ειδικά στο νησί μας που ζει και δουλεύει με τον τουρισμό, όσοι επισκέπτες έρχονται δεν παραλείπουν να ζητήσουν να φάνε ελληνικό γύρο και φέτα, αφού είναι δυο προϊόντα με σπουδαίο brand name και με μεγάλη ιστορία.
Πρόκειται άλλωστε για προϊόντα που έχουν διαγράψει την δική τους επιτυχημένη πορεία επί σειρά ετών στον χώρο του εμπορίου και λόγω της σταθερά καλής τους τιμής αλλά και της γευστικότητας τους που τα κάνει ξακουστά σε όλο τον πλανήτη.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

“Ο γύρος και η φέτα είναι παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και έχουν μεγάλη πέραση στον τουρισμό. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να τα οικειοποηθεί εκτός από την Ελλάδα. Με αυτά τα προϊόντα η Ελλάδα έχει γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου και δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί κανένα κράτος. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα”

ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
“Επειδή οδεύουμε στο 2020 θα πρέπει να εκσυγχρονιστούμε. Πάει ο καιρός που βγάζαμε ότι μπορούσαμε και πουλάγαμε όπως όπως. Θα πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός. Σαν κράτος δεν μας έχει μείνει και τίποτα, οπότε ας πιστοποιήσουμε την φέτα, τον γύρο μαζί με τον ήλιο και την θάλασσα”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
“Πιστεύω πρέπει να ελληνοποιηθεί γιατί είναι ταυτότητα της χώρας αυτό το φαγητό. Το βλέπω από τον τουρισμό ότι το πρώτο πράγμα που θα πουν είναι πίτα γύρος. Όπου έχουν δοκιμάσει στο εξωτερικό δεν έχουν γευστεί την ίδια ποιότητα. Μπορείς με δυο πίτες να χορτάσεις”