Παραδοσιακές γεύσεις ανέδειξαν τα Επτάνησα στο Μέγαρο του ΟΗΕ

Από Επτανησιακές γεύσεις “πλημμύρισε” για μια ολόκληρη εβδομάδα το Μέγαρο του ΟΗΕ στη Βιέννη, όπου περίπου 4.500 εργαζόμενοι από 130 χώρες γευθηκαν τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Ιονίου. Παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων υπήρχε τουριστική προβολή των Επτανήσων αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας το οποίο δεν προσεγγίζεται εύκολα το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Και όλα αυτά χάρη στην “Επτανησιακή Εβδομάδα”, που αποτέλεσε το επιστέγασμα της συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος με την Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη.
Διαθέτηκαν στους χώρους μεσημβρινής εστίασης των υπαλλήλων του ΟΗΕ ως κύρια εδέσματα τα φαγητά που ετοίμασαν οι μάγειροι από τα Ιόνια Νησιά. Ημερησίως προσέρχονταν περί τους 2.000 υπαλλήλους, και πέραν της διαφήμισης της εβδομάδος που ανέλαβε η εταιρεία τροφοδοσίας Eurest τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και με επιδαπέδια μπάνερς στους χώρους του ΟΗΕ, υπήρχε ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη προς όλες τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες των χωρών του ΟΗΕ. Στο μοναδικό αυτό γεγονός συμμετείχε και το Επιμελητήριο Ζακύνθου με το chef Ανδρέα Φλεμοτόμο.
“Στρατηγός” της αποστολής ήταν ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος ο οποίος ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε πως “ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 13 μήνες, εργάσθηκαν σκληρά πάρα πολλοί άνθρωποι για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Για τον σκοπό αυτό, ήλθαν ειδικά στη Βιέννη αρχιμάγειροι από Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, ξεκινώντας με πρώτη σπεσιαλιτέ την κερκυραίικη παστιτσάδα που έγινε ανάρπαστη, ενώ επίσης ανάρπαστα έγιναν το μπουρδέτο και τα γεμιστά”.
Στη δεξίωση του Περιφερειάρχη, που έγινε εντός του Μεγάρου του ΟΗΕ, είχαν προσκληθεί, ο Έλληνας επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Βιέννης και στελέχη της, η προϊσταμένη από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και Ουγγαρίας, καθώς και αεροπορικές εταιρείες, tour operators, δημοσιογράφοι του ομογενειακού Τύπου και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια ως “οικοδεσπότης” παρέθεσε γεύμα με Επτανησιακά φαγητά στην Angelika Grubhofer από την Austrian Airlines, την Κερκυραία Σπυριδούλα Μεταλληνού από τον ΟΗΕ, την Brigitte Gottlicher από την Aegean, τον Νίκο Λάρδη από την Ryanair και την Theresa Weissenback από την Lauda Motion, θυγατρική της Ryanair και από φέτος δρομολογεί πτήσεις από Βιέννη προς Κέρκυρα και Ζάκυνθο.
Ένα επιπλέον μείγμα προβολής και ενίσχυσης του ρεύματος της επικοινωνιακής πολιτικής της Περιφέρειας με απώτερο στόχο την αύξηση των προκρατήσεων.